Трећа срећа: Нешић честитао Додику побједу

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је кандидату СНСД-а Милораду Додику изборну побједу за предсједника Републике Српске и изразио наду да ће послије данашње сједнице Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ бити стављена тачка на сагу о изборима.

четвртак, 27 октобра, 2022 / 21:14

Нешић је рекао Срни да се сада сви морају вратити поштовању Устава и закона БиХ.

"Надам се да ћемо у наредном периоду добити легитиман састав ЦИК-а, али исто тако утврдити надлежности Републике Српске и БиХ, како више никада не би дошли у ситуацију да више од 20 дана од избора не знамо ко је побједник и да на тај начин изазивамо сукобе унутар српског народа у Српској", рекао је Нешић.

Он се нада и да ће Додик наредне четири године утрошити на обезбјеђивање националног јединства српског народа у Српској, као и да ће радити на заштити уставне позиције Српске унутар БиХ.

Према његовим ријечима, тиме би се ријешило питање надлежности у вези са спровођењем избора и у Републици Српској и на нивоу БиХ.

"Надам се да ће се у наредне четири године више радити на транспарентности избора и да ћемо напокон добити Изборни закон који неће дозволити било коме да посумња у изборне резултате. На изборне резултате не би требало чекати дуже од неколико часова", закључио је Нешић.

ЦИК БиХ донио је данас у Сарајеву допунску одлуку о утврђивању и објављивању резултата општих избора у БиХ, према којој је потврђено да је кандидат СНСД-а Милорад Додик освојио највише гласова на изборима за предсједника Републике Српске одржаним 2. октобра.

Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорад Додик освојио је 300.180 или 47,06 одсто гласова на општим изборима 2. октобра, објавио је ЦИК утврђене резултате.