Срећом није магла: Радојичић се похвалио произведеним ваздухом

Инфографика је занимљив начин представљања мноштва података, на начин који је занимљивији и памтљивији. Али за разлику од мноштва текста у коме се може штошта подвалити, овде су подаци уочљивији.

среда, 21 јуна, 2017 / 22:44

Градоначелник Бање Луке је управо на такав начин представио оно што је мислио да је најбитније урађено за протеклих 6 мјесеци.

Као резултати озбиљног рада наведени су уређење пјешачке стазе на Бањ брду, отоврен Дино парк, 36 музичких гостовања, продужење радног времена угоститеља, издате грађевинске дозволе, обављени инспекцијски надзори…

Али најзанимљивији податак гласи да је 10.200 стабала у Бањој Луци произвело око 810.000 кг ваздуха! У мноштву података од које неке можемо ставити у контекст рада градске управе или не, овај је најкреативнији. Посебно у свјетлу податка да је тек 282 стабала засађено за последњих пола године, а да је осталу "продукцију" ваздуха заслужно дрвеће "претходних власти".

Ваљда у неком наредном пресјеку урађеног нећемо видјети колико сунчаних дана је у једном мандату обасјало грађанеОставите одговор