СДС не пријављује СНСД за азбукоубиство, већ за преурањену кампању

Док по интернету прште спонзорисане објаве са именима, листама, бројевима одборника на њима, партијским заставама и спотовима, па и из СДС, једном мудријашу је у око упао летак са цвијетом са логотипа СНСД.

уторак, 22 септембра, 2020 / 17:47

СДС какав памтимо, реаговао би на то да СНСД Милорад Додик само глумата да је "Чувар Српске, а да и при преурањеној кампањи користи латиницу на свом промотивном материјалу.

Што уопште није немогуће, у смислу национално неодговорне политике СНСД, али ће СДС морати доказати везу одштампаних летака са партијом за чије пуно име треба и Милорад Додик.

Они могу рећи да немају појма ко је то одштампао и подијелио, те да они нису. Као и ЦИК објаснити сам себи шта је то што се може на интернету, а не може на улици и на папиру?

Уопште узев, ово је напредак градског одбора СДС Бања Лука, обзиром да су мало одморили од помињања парарелигиозног покрета чији су некад били дио, а сада је тај покрет још једна латинична комби странка и конкуренција.

Нажалост, неко у СДС мисли да су бирачи "ујединитеља народа" уједно и циљна група ове странке. Али то није уопште тема.

Све што слиједи, производ је СДС БЛ:

Петковић: Пријава ЦИК-у због преурањене кампање – НИ ДАН БЕЗ АУТОМОБИЛА НИЈЕ МОГАО ПРОЋИ БЕЗ СНСД

Обиљежавање "Дана без аутомобила", који је у Бањалуци организовала Градска управа није могло проћи без пропаганде СНСД, чији су активисти дијели летке на ову тему са страначким обиљежјем, казао је Александар Петковић, одборник СДС у Бањалуци.

Он је рекао да се овде ради о преурањеној кампањи и да ће СДС овај случај, уз приложени доказни материјал, пријавити Централној изборној комисији БиХ.

Он је Градској управи поставио питање зашто су дозволили да било која странка догађај, који нема никакве везе са политиком, нити било којом странком, користи у сврху страначке промоције.

"Када су најављивали да ће приликом обиљежавања дана Дан без аутомобила бити подијељене бесплатне годишње картице за сервис за изнајмљивање градских бицикала "Бл бајк", Градске власти нису спомињале да је организована подјела и страначког материјала СНСД-а", казао Петковић.

Он је упозорио да ово није изоловани случај и да владајуће странке у Бањалуци увелико крше Изборни закон, чему свједоче прилози објављени у медијима. ГРАДСКИ ОДБОР СДС БАЊАЛУКА