Уједињена Српска се огласила поводом кафанског видеа и обећала 11 нових – изборне тематике!

Поводом организоване хајке због емитовања видео материјала Уједињене Српске, а што је наша редовна активност протеклих година, желимо да саопштимо следеће:

уторак, 22 септембра, 2020 / 18:08

Једини говор мржње и угрожавање права на став и постојање се јасно препознаје у онима који тумаче наведени видео материјал од 43 секунде. У поменутом материјалу нема спомињања избора, гласања и кампање, а ни спомињања било које партије, појединца или народа.

Изношење увреда и  пријетњи на наш рачун, а посебно рачун предсједника странке нема никакав алиби у видеоматеријалу који садржи неспорне чињенице да се прослављају прогони над припадницима српског народа у Хрватској и Косову.

Наш став  да је неопходно јединство да се то српском народу не би десило и у Босни и Херцеговини логичан је одговор на сталне пријетње које долазе од различитих партија са сједиштем у Сарајеву и других неполитичких организација о чему свједоче непобитни докази.

Покушај чаршијских кругова из Сарајева који одржавају ружне стереотипе о Републици Српској, политичких конкурената и опонената ослоњених на острашћене медије да инструментализацијом лажи и подметања дјелују на ЦИК трагичан је метод који открива колики је углед и раст Уједињене Српске а колики је страх наших опонената.

О томе одлучују грађани али о томе ћемо у предизборној кампањи, када ћемо емитовати тачно 11 спотова са изборном тематиком. Наше право на став и политички изражај никад нисмо користили да то другима забранимо или оспоримо, а они који немају ни става ни политичког изражаја логично се баве нама користећи најприземнији рјечник и промовишући недемократске и тоталитарне методе, засноване на мржњи и угрожавању основних права појединца и народа.

 О томе ће више говорити предсједник стрнке сутра након потписивања споразума  странке са Пензионерком демократском странком.Коментариши