Салто мор(т)але РТРС-а

Најтужније што се може десити једном родитељу јесте да му се чедо претвори у оно што је мрзио цијелог живота. РТРС, овакав какав данас јесте, управо је то: антипод оног о чему смо сањали стварајући га. Пише: Зоран Јанковић Живот ми је подијелио карте тако да сам прве новинарске кораке учио радећи са људима које […]

недеља, октобар 2, 2011 / 13:17

Најтужније што се може десити једном родитељу јесте да му се чедо претвори у оно што је мрзио цијелог живота. РТРС, овакав какав данас јесте, управо је то: антипод оног о чему смо сањали стварајући га.

Пише: Зоран Јанковић

Живот ми је подијелио карте тако да сам прве новинарске кораке учио радећи са људима које сам, прије тога, само гледао на телевизији. Гледао их и дивио им се. Сјећам се кад сам, сад већ далеке 1995. године, први пут добио радни задатак – редактор у Редакцији нормативно-политичког (чуј политичког!?) програма СРТ-а (данашња РТРС), био сам пресретан као мало дијете. Милка Черемиџић – уредник деска, Душко Ољача – уредник дневника, моја маленкост – редактор.

Само часак, да устанем кад спомињем имена ово двоје великих људи и великих новинара. Због њих сам и почео ову причу. Због њих и још неколико исто тако великих. А по чему су они тако велики, сад ћу да вам приповиједам.

И људине и новинарчине

Дуго времена персирао сам Душка Ољачу. Он је за мене био чико са ТВ-а и ја се никако нисам усуђивао да га спустим у исти раван са мојом маленкошћу. Памтио сам га са ТВ-а из времена кад су се само изабрани могли појавити у програму, а не к’о сад, сваки упишанко који је члан СНСД-а може на екран; или да новинарише или да даје изјаве, свеједно. Елем, све док Дуле, стварно, није одбио комуникацију са мном да бих му престао персирати, нисам успио да преко језика превалим: „Дуле“!

Док сам, једном тако, радио редактуру вијести негдје пред сам почетак дневника стиже ми саопштење ондашњег потпредсједника Владе РС Велибора Остојића. Неискусан и невјешт послу учиних оно што су ме до тада научили: одложих саопштење у за то предвиђену фасциклу и наставих да радим. Није прошло ни пола дневника, зове Остојић. Телефоном, наравно. Пита: зашто му није ишло саопштење. Милка пита мене. Ја само слегох раменима и одговорих да сам га одложио у фасциклу. Милка не рече ништа, али промијени боју. Заврши се дневник и Дуле Ољача дође у деск. Телефон зазвони! Милка се јави. Опет измијења боје.

Каже: „Дуле, зове поново Остојић и пита зашто није ишло саопштење“!

„Па зашто није ишло“, упита Дуле.

„Касно је стигло, пред сам дневник. Није се имало кад покрити кадровима, али могао си га ти исчитати у најави. Међутим, Зока умјесто да га да теби одложио у фасциклу“, вели Милка.

„Аха“, каже Дуле, „дај ми тај телефон. Велиборе, шта си дигао толику буку око једног саопштења и тако сваког дана издајеш најмање по три. Јаа, јааа… реци господи да је погријешио уредник дневника, тј. ја!“ одбруси Дуле, спути слушалицу и намигну ми.

„Купио“ ме за цио живот. Да је рекао како је погријешио редактор лако сам могао остати без посла. Био сам млад новинар, на почетку каријере. Овако… њему нису ништа могли и он је то знао. Покојни Велибор Остојић иако је значајан дио радног вијека провео радећи на некадашњој ТВ СА, био је намћор-лик и болесно жељан „сликања“. Да је икако могао свих 30 минута дневника сам он би давао изјаве: Велибор Остојић пишкио, Велибор Остојић какио; све је то за њега била веома важно за централну, информативну емисију ентитетске телевизије. Тако да знате да није то измислио Милорад Додик, радили су то политичари и прије њега. Али, ипак, што Додо воли да се слика за ТВ, то мајка више не рађа!

Догађај други. Пред саму Православну нову годину (знам да сам неисправно написао, али ко би ми од вас вјеровао како је исправно написати: „Стара нова година“!) 1996. правио сам прилог за дневник на Грбавици. Нема шта да се сними, ништа се не дешава. Мада је дан био лијеп и сунчан, с обзиром на доба године. Сјећам се као да је јуче било. „Посликао“ сам оно што сам затекао: један брачни пар се вјенчава, пред општином игра коло, неке баке све то посматрају са парковске клупе… При повратку са Грбавице снимисмо колону од тридесетак камиона натоварених кућним стварима како се једва пењу уз Враца и Требевић. Било је то оно пост-дејтонско вријеме, када је обећавано да ће „Срби ако пођу из Сарајева понијети и саобраћајни знак“. Званично, људима је било забрањено да исељавају, јер Влада није још донијела одлуку; незванично, ко је имао пара да плати камион и имао гдје да се смјести, исељавао се. Нама, новинарима, било је забрањено да говоримо у медијима о исељавању. Званично нам је било забрањено. Смонтирам ја, дакле, прилог али… окрени, обрни он – празан. Ни меса ни кости, казало би се у новинарском жаргону. Одем ја до шефице деска, Милке Черемиџић, и све јој испричам. Предложим јој да, на крају прилога, пустим макар слику људи који исељавају. Тачније, колону камиона натоварених, што би Хрвати рекли – покућством. Овако ми је одговорила: „Званично ти кажем да то не смијеш урадити. Незванично ти кажем да сваки новинар у послу, уосталом као и сваки човјек у животу, има онолико слободе колико је сам освоји. Слобода се не добија, она се осваја и отима. Јесам ли ти довољно рекла“? „Јеси, све си ми рекла и… хвала ти! Хвала ти, пуно“! Отрчах пресретан у монтажу. Послије бла-бла причице додадох реченицу: „Међутим, нису сви кадрови данас забиљежени на Грбавици били овако лијепи“ и не рекох више – ништа. Умјесто тога послагах цијелих петнаестак секунди кадрова камиона крцатих намјештајем како претоварени брекћу уз Враца и одлазе са Грбавице. Пошто (скоро) ништа нисам рекао, већ је све слика говорила сама за себе, знао сам да ми шефови могу само очитати вербалну лекцију. А на то сам био спреман. На ту цијену. Међутим, не деси се чак ни то. Само ми Горан Ђогић рече: „Е свака ти част, мали, ти си луђи и од мене“. Већ сутрадан медији су „све у шесн’ес’“ извјештавали како становништво исељава из дијелова "Српског Сарајева" који су, по Дејтонском споразуму, припали Федерацији БиХ. Медијска блокада била је пробијена а да се нико из власти није побунио. Као да је и њима лакнуло што је то тако „испало“, јер они нису морали да дају дозволу да се прича о исељавању.

А ја сам научио лекцију живота: отимам своју слободу од оних који ми је узурпирају, ма ко да су – они. Како у послу тако и у животу. Иако ме то кошта. Дебело кошта. Не бих од тога одступио све кад бих знао и да ћу сутра главу изгубити!

Још један великан тадашњег РС ТВ новинарства, Мирослав Глигоревић, био ми је уредник Редакције. Тих, ненаметљив, фин, а знан човјек. Стручњак. Толико ненаметљив да пола новинара у редакцији (тадашњег) студија СРТ-а у Бањалуци нису ни знали да им је он шеф. Прегледа ми он тако текст, а све му незгодно ако мора штагод да исправља. Као да је он погријешио а не ја. А поправити се увијек има шта, у свакоме тексту. Направи он политички магазин „Видик“ а да никога не оптерети нити захтјевима за теренима, нити монтажом, нити затражи од колега да му ураде прилог. Први пут кад сам правио ТВ-репортажу овако ме је упутио: „То ти није исто као кад правиш прилог. Овдје није циљ да пренесеш информацију. Права је репортажа ако ја, послије гледања, и знам и осјећам и видим све што си ти видио на терену. Као да сам био са тобом.“ Љепше дефиниције за репортажу никад нисам ни чуо.

Још један великан новинарства, Драган Тепавчевић, остао ми је у лијепом сјећању из тих дана. Највише по лакоћи којом је стварао. Магистар српског језика и књижевник правио је емисије са лакоћом са којом је испијао кафе и пушио цигарете. Духовит, паметан, способан а неуфуран. Хода ходником (аха, зато се ходник тако зове) испред студија, чека да му почне емисија „Документарно вече“ коју је уређивао и водио и пјевуши: „Јој и да мала даску туриш на њу, јој јопет сам је пробити у стању“, а онда уђе у студио и рашпа-гласом чита најаву за тужну причу о човјеку без ногу који је, прије рата, много волио фудбал. А прича нагони сузе на очи. Реченица му лијепа, кратка, ефектна. Баш онаква какву телевизија воли. „Хамо, Пипа и остала екипа и – готово“, рекао би Неле Карајлић.

Пријатељи стари гдје сте?

Гдје су данас ови људи? Они и многи други? Године су учиниле своје и одавно нисам у контакту са њима. Дуле Ољача би требало да је већ у пензији. Прије пар година поздравио сам га по једном заједничком другару. Дуле се право изненадио и рекао му: „Па зар ме се Зока још сјећа?“ Чуј зар га се сјећам!? Па сјећаћу га се док год сам жив! Сваки пут кад се помене ТВ ја њега видим пред очима. Фрка пред дневник, нема три прва прилога, паника, он се само карактеристично накашље и каже: „Шта је – ту је“ и уђе у студио. На њему уопште не видиш у каквом грчу се емисија припрема. Да не спомињем да смо га, алкохолисаног скоро до бесвијести, уносили у студио и придржавали да не падне између најава, док иде „сцоп“. Али кад крене он да чита најаву ни ми што га држимо са стране на екрану не видимо да је цугнуо. Толико је професионалац био. Професионалац од главе до пете. Таквог мајка више не рађа.

Милка Черемиџић… хм… не смијем писати о томе како јој је ових посљедњих година, да не бих погоршао то. Само знам да јој – није добро. Један нам колега и заједнички другар рече ми ово: „Јадна Милка, лакше би јој било да је отишла у Сарајеву него у Бањалуку!“ Капак! Нећу о томе више ни ријечи. Не због мене, због ње. Мени су већ узели већ све што су узети могли! Осим голог живота!

Горан Глигоревић, заједно са супругом му Гораном, такође новинарком на СРТ-у, послије потписивања Дејтонског споразума позајмио је паре да плати камион да извуче ствари са Илиџе. Позајмио и… није их имао одакле вратити. Разочаран у СРТ која се није удостојила ни гориво да му обезбиједи за евакуисање породице и имовине, разочаран у Републику Српску чијем је стварању, сасвим сигурно, дао значајан допринос, разочаран у тадашње ентитетске власти, дигао је сидро и отишао у Канаду. Са цијелом породицом. Наравно, не треба ни рећи да се више никад нису вратили.

Драган Тепавчевић, опет, одбио је да пише рецензију (дал’ предговор ил’ критику, не сјећам се више) за књигу неком од тадашње СДС-ове елите. Мислим да би могло бити чак и самом (покојном) Илији Гузини, тадашњем директору СРТ-а. И не само да Тепа своје име није хтио да прода политичарима потписујући рецензије под њихова писанија него је, чак, и објавио и осврт у коме је написао да: „Све што је у РС објављено од 1992. наовамо а да није за гусала може да стане на прсте једне руке!“ Наравно, ни тадашњи политичари, а само су они тих дана и година били у прилици да објављују „књиге“, нису били ништа мање сујетни од ових данашњих. Запао је, Тепа, у страшну немилост власти. Прогоњен је, шиканиран, омаловажаван… На крају је покупио прње, оно мало што је имао и… и иселио за Аустралију.

Подијелили смо добро и зло: њима добро, нама зло

У тадашњем СРТ-у у настајању, који је касније преименован у РТРС, посао смо почињали у девет сати, а кући смо могли ићи тек кад почне други дневник. С тим што куће нико од нас није ни имао. То је неких 12-13-14 радних сати дневно. Плате смо примали сваког другог-трећег мјесеца. На крају године би нам рекли: „Ма, дајте да заборавимо те плате из прошле године, нема се, па ћемо ове исплаћивати редовно, мјесец-за-мјесец; исплате нам двије па онда трећу добијемо у петом мјесецу. А на Палама је све било за пару, литар бензина четири-пет марака. Код шверцера. Али не ових „кема“, него оних „дема“. Пошто смо сви били избјеглице из Сарајева спавали смо и јели у пансиону „Сандро“. Собе трокреветне, у њима још и сто и три столице. Спартански намјештено. Доручак „дјечје радости“, ручак кување, а вечера… Е, вечеру нисмо ни имали. Нити је ико спомињао. Два оброка дневно. Покојни Дарко Гутовић (побогу, зар и он покојни) шерет и спадало, једном кад је рађена генералка кухиње, па смо за ручак добили конзерве дозва куварицу: „Достооо, ооо, Достооо“! „Шта је сад, Дарко, напрдо једна“, вели му куварица. „Како шта, прочитај ти шта овдје пише. Пише ли лијепо, на српском, на овом бону: „бон за топли оброк? Па кад је бон за топли оброк ја ти нећу конзерву!“ „Ма немој, а шта ’оћеш!“ „Чуј шта хоћу, улиј ми какве чорбице, к’о крмку, ето шта хоћу!“ Ех, дааа… били су то дани.

Били смо полугладни, лоше обучени, неплаћени, али смо радили за добробит свога народа и ентитета који смо стварали. Оптуживани смо да смо ратни хушкачи, непрофесионалци, да правимо каријере, да смо слуге СДС-а итд. итд. Нико, ама баш нико од људи са којима сам радио није направио политичку каријеру, нити се игдје позиционирао у власти. Пардон, јесте Огњен Тадић! Једино се њега могу сјетити. Више никог. Већина нас данас имамо проблема да уопште и нађемо посао у струци, јер нас сматрају ислуженим и потрошеним (!?) људима; у РС-у нас неће, у Федерацији још мање.

А како је данас на РТРС-у? Е, то већ не знам. Тамо су сада неки нови клинци. Данас ми не дају ни „да присмрдим“ тамо гдје сам оставио, па можда и најбоље дане живота. Професионално гледано, наравно. Ма, можда је и боље тако. Тамо више и нема мени драгих људи, од којих се имало шта научити. РТРС данас умјесто да, као јавни сервис који се финансира са државних „јасала“ буде расадник професионализма и новинарчина највећег калибра, кућа која диктира професионалне стандарде, претворио се у пролазну станицу дјечурлије са болесним амбицијама; у пречицу до политичких каријера режимским бескичмењацима који „флаутају“ Шефу Републике Српске само да се огребу за какав положај. Говорим ли истину, да не претјерујем? Па само у кабинету Шефа (РС-а) Милорада Додика ухљебили су се сљедећи „новинари“ РТРС-а: Драшко Милиновић шеф кабинета, Гордан Милошевић савјетника за међународне односе, Дијана Гајић савјетник за социјална питања, Перо Симић савјетник за медије, Биљана Бокић савјетник за медије! Мало ли је!? А о Жељки Драгичевиће је толико писано да ми је дегутантно то понављати. Лејла Решић (1981. годиште!?) министар је управе и локалне самоуправе. Помоћнике министара и портпароле институција и агенција нећу ни да бројим. Направиш три прилога на РТРС-у у којима нахвалиш Шефа и ето ти „каријере“. И поголеме синекуре.

Један колега исприча ми сљедећу анегдоту. Још док је Шеф био предсједник Владе, жена која послужује, ваљда од силног страха и треме, сасу му тацну са пићима у крило (срећа па не би ништа вруће, јер би нам РС остала импотентна!). Она се окамени, он поплави, а министри и новинари листом повадише марамице и навалише да бришу Шефа. Међу њима једна новинарка РТРС-а би најревноснија; толико се занијела у свом „новинарском радном задатку“ да кад је видјела да су сви застали и са невјерицом гледају у њу, она, несретна, тек тад схвати да Шефу брише дио тијела који жена мушкарцу на јавном мјесту не би смјела додиривати! Тако је то данас. Лако је имати пара само се треба помирити са тим да немаш – образа!

Некад се, седамдесетих и осамдесетих година прошлог вијека, за новинаре говорило да су друштвено-политички радници. На РТРС-у је, очигледно, ова пракса враћена у живот. Џаба одликовања, џаба нова зграда, џаба двадесет година постојања; све џаба кад су изгубили душу. И душу и образ. Јер претворили су се у расадник режимских послушника, „гласноговорника“ и спин доктора. А штета! Баш – штета! И за РТРС и за новинарство Републике Српске.0 КОМЕНТАРА

 1. Mislim prijatelju da si ovde debelo zagazio u politiku i to mi se ne sviđa u ovom tekstu. Čitav tvoj tekst je izgleda posvećen samo jednom čovjeku a to je Milorad Dodik, a gdje je tu vrijeme SDS-a kad ni jedna druga stranka nije postojala za RT RS sem njega, sada su oni naravno režimski ljudi kad rade drugačije od onog kako misli opozicija da treba, a onda su bili ekstra novinari, drugom vi to! Doduše ova televizija ni u kom slučaju za mene nije Javni servis, jer u mom gradu je nema, niti ITC, niti signala, pa je zato ljudi ovde i ne prate, za nas je jedini pravi servis izgleda BN ili RTS.

 2. Када видим ко све данас ради на медијима, права је трагедија да нема мјеста за оваквог човјека. На основу ових неколико текстова, мислим да би господин Јанковић могао бити и сјајан књижевник. Јасно је да се ради о писменом, интелигентном и моралном човјеку, али је дубоко поремећен систем вриједности. А нека дошколована фризерка добија значајну улогу на РТРС- у и у школовању новинара. Херц64 би нам могао рећи више о Биљани Бокић. Перо Симић је смијешна појава.

  Што се тиче самог РТРС-а, све је јасно. Мој близак рођак је годинама био уредник информативног програма, приватно диван човјек, један од најдивнијих и коректнијих које знам, али сам му увијек јасно наглашавао да је то што раде катастрофа, да је РТРС застранио. Он ми је изузетно драг човјек, али ми је још дража истина. Већ сутра идемо на кафу и никад нећу дозволити да ме различити ставови свађају с људима. То је његов избор и ја то поштујем. тако и он поштује моје право да јавно кажем оно што мислим о њиховом раду.
  Мислим да је Радио РС далеко бољи дио РТРС-а, прво што има сјајне новинаре и спикере, а друго што ипак допушта помало и неко друго мишљење. Ипак, не мислим да је била много боља ситуација нпр. 1996. године што се тиче пристрасности и додворавању власти, али бар су били преноси НСРС, па је народ ту могао нешто другачије видјети и чути од оног што му причају на тв дневнику. Садашњи генерални директор РТРС-а је, попут Стпе Месића, у оба случаја био на правој страни.

  Нажалост, мого тога је до самих новинара, који се понашају конформистички, и мало је њих попут господина Јанковића.

  Аутору (и осталим читаоцима) предлажем да погледа борбу познатих новинара ХРТ-а за своју слободу, у 12 дијелова:

  http://www.youtube.com/watch?v=X4TVe5sCwQk&feature=related

  (Денис Латин, Јасна Бркић, Александар Станковић, Драго Пилсел, Ана Јелинић,…)

 3. @ bokac
  Pa da, slažemo se: Milorad Dodik je generator svih zala u RS. Bilo bi još krivaca, ali ih nema samo zato jer je Dodik diktator i autokrata kome niko ne smije da se suprotstavi; niko u RS ne smije ni (da prostite) prdne a da njega ne pita; Niko ni u Vladi RS, pa čak ni u porodici Dodik ne smije ništa raditi bez pitanja Njegovog Veličanstva. Sjećate li se kad su ga novinari u Višegradu pitali o preseljenju PRIMAT fakulteta iz I. Sarajeva u Vlasenicu šta je odgovorio? Rekao je: „Zna se čija se pita u RS“! Pošto je to tako on je kriv što stvari za koje se pita idu u katastrofalnom smjeru. Logično, ne?
  A što me pitaš za SDS šta je sa njim. Odgovor je – ništa! SDS=Stranka Dodikovih Sluga. I njih je stavio u džep, kao i sve ostalo u RS. Dao im je mrvice vlasti zbog kojih će, kad brod počne da tone, reći da su i oni za to odgovorni. Republika Srpska je privatna država Milorada Dodika. On je vlasnik svega u njoj uključujući i naše živote. Spasa nam nema propasti – hoćemo!
  S poštovanjem, Zoran Janković

 4. Сјајан и истинит текст. Аутор и ја смо се прије неки дан разишли у вези са једним текстом о новинару из Старта. Овдје скидам капу, а Бокац теби морам рећи да је СДС 14 година владар РТ РС-а, од 1997. године, а СДС је ту прави политички утицај вршио у рату, што је било и нормално тада и тек двије године у миру. Зато, охлади, Бањалука је индустријски мртав град, асабери у мирнодопским условима ко влада и буди искрен и реци је ли то у реду.
  Зоране или Карабаја, свака част, потписали сте се именом да знате да је овдје пушење шефу једина шанса за успјех.
  Живјели и наставите овако радити. Није важан Додик, важан је живот и неке истине.

 5. Da je sve gore napisano i potpisano od Zoke Jankovića vjerodostojno potvrđuje i ovjerava
  prijedor

  @bokac
  A, šta danas nije politika ? Politika određuje da li će se i kada će se ženiti i udavati.Politika i političari određuju ko će se školovati i gdje, ko će rađati, a ko neće i ne smije, ko će se zaposliti i gdje, a ko neće nikada.Od njih zavisi kada ćemo jesti , šta ćemo jesti i da li ćemo uopšte jesti. politika tačno određuje ko može, a ko ne može da se liječi. Ko može da živi, a ko mora da umre.Politika je milorad dodik, on je i televizija, i pozorište, i književnik i glumac, i sport i život i smrt. on je naše zlo, on je naš putokaz u ništavilo i nestanak biološki i duhovni.

 6. Трагедија какав морални суноврат је доживјела ова тв кућа. Некако сам је прежалио и никад не гледам њихов тв програм, јер објективно немаш шта видјети, чак и кад је утакмица ако се блокира сигнал РТС-а, гледам ЛШ на ФТВ, само да не слушам оне крештаве коментаторе или пијаног драгишу ћорсовића који наброји по пет фудбалера да су постигли један гол, па ти погађај који је стварно стријелац.
  а кад се сјетим, туго, кад смо некад у јесен 1992 послије митровданске офанзиве усташа на Херцеговину стигли да се одморимо у Требињу и пошто доле није пролазио сигнал С-Канала са Пала, него се укључивао у РТСрбије и репрограмирали су дневник, прије почетка дневника иде реклама, наша прва српска реклама..B-)
  не могу описати колико смо се радовали тад ко мала дјеца, ето то су неки резултати те наше борбе, имаћемо своју телевизију, своје рекламе, своје емисије, своје вијести, своје дневнике…да би се сад сво то усхићење претворило у повраћање на само помињање те телевизије и свих тих људи око ње, а захваљујући коме? па једном безврједном говнету које је узело за право да буде чувар и господар свега и свачега.x-(

 7. Свака част на тексту, скидам капу!

  Онако нискобуџетни СРТ ми се много више свиђао него РТРС који нам отима из уста да би био страначки билтен. Толике паре узму са државне сисе и отму од народа а не могу направити ништа своје већ само купују скупе серије и емисије из продукција ван државе. Ваљда ако буду правили своје онда Давидовић не може узети провизију од куповине.

  Прогнозу за бјесне паре купују од стране компаније (Ведертуамбрела) кршећи Закон, јер Републички хидрометео. завод је по Закону једина надлежна институција да даје такву врсту података у јавност. Ваљда се од републичке установе не може узети провизија а од Ведертуамбрела може. Патриотски нема шта!

 8. Дуго се нисам јављао и мислио сам да нећу,али ме овај Рам(о) наљути,јер пише глупости и лажи.Прозива људе које у животу није срео.Надам се да ће убудуће барем писати истину и наравно користити велико слово.Видим да је он сваком лонцу поклопац,па ће вјероватно наставити по свом.Једном глупа,увијек глупан.
  Покушај Рам(о)да не одговараш,јер ти се нећу јављати.
  П.С:
  Ања посебан поздрав теби:):)

 9. pesak, 03.10.2011. 13:10:07

  ево да и тебе частим са тим рамом јебо он теби матер, ако ти је тако лакше да памтиш нечији ник.

  а оно безврједно говно драгиша ћо(р)совић не вриједи ни да га помињем, пре неку вече сам га видио у башти Кнеза, нешто трабуња, прича, смрди кроз оно зубало..свака му шамар ишће, једноставно алкохолисани креп.

 10. pesak,

  ја у џамију могу ући само да тебе истјерам, јер то што тебе тамо уче доноси неподношљив смрад на овом сајту. Неки људи не заслужују никакво слово, мислим на кретена ћорсовића, а камоли велико… 😛

 11. Па да би ми ти рекао шта ја треба да пишем..:P
  и да не заборавим поздравио ти је рамо мамицу, гњидо ћорсовићка, промјенили сте презиме, промјениће те и вјеру, ти и оно говно што је почетак рата дочекао у сарајевском студију, одакле је нас на Илиџи називао четницима и агресорима…фууј смрадови, изроди ћорсовићки и ти и твој татица..x-(

Оставите одговор