Барикада на Ибру забетонирана

Барикада на мосту преко Ибра у Косовској Митровици који раздваја сјеверни од јужног дијела града висока четири метра ноћас је, послије додатног ојачавања, избетонирана. Пошто је ојачана тонама шљунка, на барикаду је током ноћи просут бетон. Ова барикада постављена је средином прошлог мјесеца, а у Косовској Митровици барикаде постоје још и на источном мосту и […]

недеља, октобар 2, 2011 / 13:43

Барикада на мосту преко Ибра у Косовској Митровици који раздваја сјеверни од јужног дијела града висока четири метра ноћас је, послије додатног ојачавања, избетонирана.

Пошто је ојачана тонама шљунка, на барикаду је током ноћи просут бетон. Ова барикада постављена је средином прошлог мјесеца, а у Косовској Митровици барикаде постоје још и на источном мосту и на улазу у овај град из правца Звечана, гдје се саобраћај одвија само једном траком.

На сјеверу Косова и Метохије Срби и даље блокирају све важније путеве.
Војници Кфора јуче су отворили административни прелаз Јариње за возила, пјешаке и некомерцијалну робу, али се прелаз, ипак, не користи, јер га Срби бојкотују пошто се на њему налазе припадници приштинске полиције и царине.

Срби су током ноћи поставили још једну пјешчану барикаду надомак прелаза Јариње са Рашке стране.Оставите одговор