Сјеверна Митровица – Сјеверна Кореја: Српска листа добила 100 одсто гласова

Српска листа освојила је 100 одсто гласова на изборима за одборнике Скупштине општине Северна Митровица, објављено је на сајту Централне изборне комисјие. Кандидате су имале и иницијативе Српски опстанак – ГИСОС и албанска странка Народно јединство.

Вучић на састанку са Србима са Косова и Метохије прича о Републици Српској?

Пред Србијом је тежак период, тражиће нестанак Републике Српске прије прољећа, рекао је предсједник Србије Александар Вучић на састанку са Србима са Косова и Метохије. Истакао је да ће бити огромни притисци на Републику Српску, али осим наговјештања, слутњи и загонетки; није рекао ништа конкретно да поткријепи своју изјаву.Изгорјеле канцеларије Оливера Ивановића

У Косовској Митровици синоћ су у потпуности изгорјеле двије канцеларије Грађанске иницијативе – Србија, демократија, правда Оливера Ивановића, а у пожару нико није повријеђен.


Срби блокирали прилаз суду у К. Митровици

Срби су јутрос, нешто прије 7.00 часова, блокирали улаз у зграду Основног суда у сјеверном дијелу Косовске Митровице у којој би, како је најављено, требало да буде изречена пресуда петорици Срба и једном Рому – осумњиченим за мартовске нереде 2008. године – јавља дописник Срне.