Вучић на састанку са Србима са Косова и Метохије прича о Републици Српској?

Пред Србијом је тежак период, тражиће нестанак Републике Српске прије прољећа, рекао је предсједник Србије Александар Вучић на састанку са Србима са Косова и Метохије. Истакао је да ће бити огромни притисци на Републику Српску, али осим наговјештања, слутњи и загонетки; није рекао ништа конкретно да поткријепи своју изјаву.

четвртак, октобар 14, 2021 / 11:23

-Све то пада на плећа Србије, а све то раде најмоћније земље свијета – додао је Вучић патетично и нагласио је да ће Србија бити уз свој народ, дочим није прецизирао на какве конкретне мјере мисли при томе.

Вучић је додао да и иза данашњег упада специјалаца РОСУ у Сјеверну Митровицу и Звечан стоје западне силе, односно "једна велика земља".

Он није желио да каже која је то земља, али је навео да је ријеч о сили која припада земљама Квинте и није дио ЕУ. Осим ове игре детекције, Александар Вучић је поставио још једну загонетку и рекао да српски народ у цијелом региону чекају искушења.

Као што је прељепљивање грба Србије када се улази у њену јужну покрајину представљено као побједа, тако се и Република Српска, као неупитно достигнуће српског народа, опет користи од стране политике за скретање пажње.

Овај пут, што је још страшније, од стране политичара са источне стране Дрине, од којих се очекује искључиво подршка, а не ширење дефетизма гласнинама и загонеткама.Оставите одговор