14:14 Пале, Мркоњић, Бања Лука: МУП РС подносио пријаве о кривичном дјелу "непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије"14:06 Бијељина добила новог прволигаша, Мићо части са 5.000 КМ13:41 Паралелна стварност и у ваше име: Џаферовић пише предсједнику Азербејџана и криви Јермене13:13 Јавио се спонзор: Ердоган каже да је вријеме за окончање јерменске окупације13:07 Њујорк Тајмс напада Трампа да није платио порез 10 година, он каже да су фејкњузери13:03 Министарство одбране Азербејџана пријети Јерменији "одговарајућом акцијом одмазде"12:53 Непрактичност азбукоубиства: Б или В?12:43 Дарко Ристов Ђого: Још двије цртице о Српству, небесима, етносу, етосу и Црној Гори12:35 Гради се нови мост у Рачи: Михајловићка и Поповић једини поменули Српску12:19 Коначно неко: Милош Ковић поднио пријаву против Николе Самарџића због одобравања геноцида над Србима

Завршен пјешачки поход Крушевац – Косовска Митровица

Учесници марша „Стазама косовских јунака“ који су 21. јуна кренули пјешке од Лазареве куле у Крушевцу стигли су данас до барикаде на мосту у Косовској Митровици. Марш је организовао Српски народни покрет Наши у сарадњи са Еколошким покретом Новог Сада и Удружењем српско-руског пријатељства "Огњиште" из Косовске Митровице у склопу обиљежавања 623. године од Косовског […]

среда, 27 јуна, 2012 / 10:11

Учесници марша „Стазама косовских јунака“ који су 21. јуна кренули пјешке од Лазареве куле у Крушевцу стигли су данас до барикаде на мосту у Косовској Митровици.

Марш је организовао Српски народни покрет Наши у сарадњи са Еколошким покретом Новог Сада и Удружењем српско-руског пријатељства "Огњиште" из Косовске Митровице у склопу обиљежавања 623. године од Косовског боја.

По доласку у Косовску Митровицу неколико учесника марша је дало крв у болници у Косовској Митровици. Током шестодневног марша, активисти СНП Наши прошли су кроз Крушевац, Александровац, Јошаничку бању, Баљевац, Рашку, Лешак, Лепосавић, Бањску и Звечан.

На том путу активисти СНП Наши обишли су и село Лаћислед, гдје је по легенди рођен српски витез Милош Обилић и манастир Павлица гдје су сахрањени сестрићи кнеза Лазара браћа Лазар и Стефан Мусић који су погинули у Боју на Косову.

На челу марша ношена је реплика српског барјака, којег је Бошко Југовић носио у Боју на Косову као и иконе светаца које су учесници марша добијали у манастирима и црквама које су посјетили. Осим учесника из свих српских земаља, на маршу је учествовао и словачки држављанин Рене Полух.

Најмлађи учесник марша је Никола Јовић из Суботице, који има 16 година, а на маршу је учествовале и три дјевојке. Марш "Стазама косовских јунака" биће традиционална манифестација коју ће СНП Наши организовати сваке године пред Видовдан. Оставите одговор