Покушај преименовања српских манастира

Шеф српске дипломатије Вук Јеремић изјавио је данас да је један број земаља у Комитету УНЕСКО-а у Паризу покушао да српско културно насљеђе на Косову и Метохији преименује у "косовско". "Протекла три дана у Паризу се водио дипломатски рат за очување српског културног наслеђа на Косову и Метохији, јер је један број земаља у Комитету […]

четвртак, јун 30, 2011 / 07:52

Шеф српске дипломатије Вук Јеремић изјавио је данас да је један број земаља у Комитету УНЕСКО-а у Паризу покушао да српско културно насљеђе на Косову и Метохији преименује у "косовско".

"Протекла три дана у Паризу се водио дипломатски рат за очување српског културног наслеђа на Косову и Метохији, јер је један број земаља у Комитету УНЕСКО-а покушао да га преименује у `косовско`. То се на срећу није догодило", рекао је министар иностраних послова Србије Вук Јеремић.

Он је истакао да су Русија, Кина, Бразил, Јужна Африка, Нигерија, Мали, Египат, Камбоџа и Мексико помогли да се тако нешто не догоди.

"Манастири српске православне цркве нису и не могу бити културни споменици Косова", поручио је Јеремић који је данас у Бечићима присуствовао састанку Процеса сарадње у југоисточној Европи, преноси портал "Вестионлајн".

У Паризу је од 19. до 29. јуна засједао Комитет УНЕСКО-а за заштиту свјетске баштине, чији је задатак да допуњава листу свјетске баштине.0 КОМЕНТАРА

  1. То је толико већ отворена мржња чији ће епилог бити нови рат. Србија ако жели да сачува народ и одбрани државу, мора под хитно убрзати куповину оружја од Русије (ракетних система с500, хеликоптери, сухој авиони), и онда би гласно изговорили ону чувену реченицу ‘ДЕ СТЕ ПИЧКЕ СТИГАО ЈЕ ТОНИ а ови турско-усташкофашистички потомци би се смирили.

Оставите одговор