БиХ и Србија договорили заједничко обезбјеђивање скупова у Сребреници и Братунцу

Министар безбједности БиХ Садик Ахметовић и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић договорили су данас у Кицбилу у Аустрији предузимање заједничких активности на обезбјеђивању скупова 11. и 12. јула на подручју Сребренице и Братунца. У саопштењу Министарства безбједности БиХ наводи се да је су Ахметовић и Дачић договорили да ће бити предузете све мјере неопходне […]

четвртак, 30 јуна, 2011 / 08:09

Министар безбједности БиХ Садик Ахметовић и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић договорили су данас у Кицбилу у Аустрији предузимање заједничких активности на обезбјеђивању скупова 11. и 12. јула на подручју Сребренице и Братунца.

У саопштењу Министарства безбједности БиХ наводи се да је су Ахметовић и Дачић договорили да ће бити предузете све мјере неопходне да се спријечи присуство лицима која имају намјеру да наруше достојанство скупова и поштовање према жртвама чија се страдања обиљежавају.

Ахметовић је данас у Кицбилу присуствовао годишњој конференцији министара унутрашњих послова и безбједности Салцбург форума који окупља 15 земаља централне и југоисточне Европе.

Министри су разговарали и о јачању оперативне полицијске сарадње путем Конвенције о полицијској сарадњи у југоисточној Европи, те о провођењу мониторинга безвизног режима и наставка активности на иницијативи "Интеркултурални дијалог и унутрашња безбједност".

Ахметовић је у Кицбилу имао низ билатералних састанака са министрима унутрашњих послова земаља чланица Форума.

Током састанка са министарком унутрашњих послова Аустрије Јоханом Микл-Лајтнер наглашено је задовољство до сада постигнутим нивоом сарадње министарстава и полиција двије земље, те усаглашено даље развијање сарадње.