Пале: Ревија српског документарног филма

Кинотека Републике Српске, у сарадњи са Југословенском кинотеком из Београда, организује четврти циклус Ревије српског документарног филма који почиње данас на Палама. Из Кинотеке РС саопштено је да ће истовремено бити реализовани и посебни програми намијењени студентима Академије умјетности из Бањалуке и Филозофског факултета на Палама, у виду дводневног кампуса који ће бити одржан 22. […]

уторак, 21 јуна, 2011 / 06:02

Кинотека Републике Српске, у сарадњи са Југословенском кинотеком из Београда, организује четврти циклус Ревије српског документарног филма који почиње данас на Палама.

Из Кинотеке РС саопштено је да ће истовремено бити реализовани и посебни програми намијењени студентима Академије умјетности из Бањалуке и Филозофског факултета на Палама, у виду дводневног кампуса који ће бити одржан 22. и 23. јуна у објекту филмског архива Кинотеке РС на Палама.

Током тродневне Ревије публика ће имати прилику да види шест програма, у терминима од 19.00 и 20.30 часова, са укупно 25 документарних филмова српске и југословенске продукције из друге половине 20. вијека.

Гости Кинотеке РС биће представници Југословенске кинотеке, управник националног филмског архива Србије Александар Ердељановић и стручни сарадник у Филмском архиву Божидар Марјановић, те један од најпознатијих и најсвестранијих филмских стваралаца Никола Мајдак.

Покровитељи манифестације су Министарство просвјете и културе РС и општина Пале.

Ревија ће бити одржана у Културном центру Пале.Оставите одговор