Додатне санкције за Бјелорусију

ЕУ увела је јуче додатне санкције против неких сарадника предсједника Бјелорусије Александра Лукашенка, оптуженог за систематско прогањање политичких противника, и први пут против неких компанија. Санкције се односе на Лукашенковог економског савјетника Владимира Пефтијева, који важи за "приватног банкара предсједника", и на три компаније у његовом власништву, као и на једног судију и двоје тужилаца, […]

уторак, јун 21, 2011 / 06:02

ЕУ увела је јуче додатне санкције против неких сарадника предсједника Бјелорусије Александра Лукашенка, оптуженог за систематско прогањање политичких противника, и први пут против неких компанија.

Санкције се односе на Лукашенковог економског савјетника Владимира Пефтијева, који важи за "приватног банкара предсједника", и на три компаније у његовом власништву, као и на једног судију и двоје тужилаца, саопштено је из ЕУ.

"ЕУ је управо донијела одлуку о новим санкцијама против људи блиских репресивном режиму у Минску. Све чланице ЕУ су се сагалсиле", рекао је шеф шведске дипломатије Карл Билт.

Одлука је донесена на састанку министара спољних послова ЕУ у Луксембургу .Оставите одговор