Нови хируршки инструменти у УКЦ Бања Лука

Клиници за гинекологију и акушерство Универзитетског клиничког центра Бањалука /УКЦ/ први пут од 1979. године испоручени су нови хируршки инструменти, саопштено је данас из ове здравствене установе. Инструменте је у Клинику испоручила фирма "Степмед", а ријеч је о хируршким инструментима која се у њемачком граду Тутлингену израђује ручно и представља најквалитетније инструменте на свијету. "Набавка […]

среда, септембар 28, 2011 / 09:57

Клиници за гинекологију и акушерство Универзитетског клиничког центра Бањалука /УКЦ/ први пут од 1979. године испоручени су нови хируршки инструменти, саопштено је данас из ове здравствене установе.

Инструменте је у Клинику испоручила фирма "Степмед", а ријеч је о хируршким инструментима која се у њемачком граду Тутлингену израђује ручно и представља најквалитетније инструменте на свијету.

"Набавка хируршких инструмената је само дио великог пројекта унапређења квалитета лијечења и процедура у овој клиници. Урађена је комплетна реорганизација Клинике. Завршен је тендер и очекује се испорука ултразвучног ножа за оперативну гинекологију, а при крају је и тендер за обнову лапароскопског инструментарија", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да су недавно у Клинику за гинекологију и акушерство испоручена четири нова фетална монитора, два нова вакум екстрактора, а да су обављени и разговори са Министарством здравља и социјалне заштите РС о покретању велике промотивне акције набавке по осам нових кревета и лампи за породилишта.

Из УКЦ Бањалука напомињу да ће сутра у Бањалуку доћи један од најбољих европских стручњака из области вантјелесне оплодње Вељко Влаисављевић на завршне разговоре око формирања Центра за вантјелесну оплодњу у овом бањалучком центру.

Од 30. септембра један од најбољих оперативних гинеколога у Словенији Бранко Цвјетичанин радиће на едукацији љекара из Клинике за гинекологију и акушерство из области лапароскопске гинекологије и из области радикалне гинеколошке оперативе, наводи се у саопштењу./крај/мш/мђОставите одговор