Рањени Срби нису у животној опасности

Свих шест Срба који су тешко повријеђени у јучерашњим нередима на Јарињу, данас су стабилно и ван животне опасности. Директор Здравственог центра др Милан Јаковљевић изјавио је Танјугу да је свих шест повријеђених Срба ван животне опасности. „Здравствено стање најтеже повријеђеног који је био витално угрожен јуче, такође, се поправило и он се успјешно опоравља”, […]

среда, септембар 28, 2011 / 09:59

Свих шест Срба који су тешко повријеђени у јучерашњим нередима на Јарињу, данас су стабилно и ван животне опасности.

Директор Здравственог центра др Милан Јаковљевић изјавио је Танјугу да је свих шест повријеђених Срба ван животне опасности.

„Здравствено стање најтеже повријеђеног који је био витално угрожен јуче, такође, се поправило и он се успјешно опоравља”, додао је Јаковљевић.

У нередима код прелаза Јариње, на сјеверу Косова, јуче је повријеђено седам Срба, од којих један лакше који је касније пуштен из болнице, као и четири војника Кфора.

Срби који су задобили тешке тјелесне повреде у јучерашњим нередима на административном прелазу Јариње тврде да је Кфор отворио ватру на ненаоружане грађане.

Један од повријеђених, Саша Станојевић изјавио је синоћ да је дошао на Јариње како би дао подршку људима који протестују на овом прелазу на сјеверу Косова, али да је Кфор пуцао на народ.

„Дошли смо да дамо подршку људима на прелазу Јариње, међутим отворили су ватру на нас, голорук народ, користећи бојеву муницију. Мене су погодили на два мјеста у ногу и у предјелу груди,… боли мало…осјећам се добро,„- рекао је Станојевић.

Небојша Радојчић који је такође повријеђен јуче у нередима на сјеверу Косова објашњава да су војници почели да бацају шок бомбе и отворили ватру након што је један камион довезен на то мјесто.

„Ми смо почели полако да се повлачимо, са стране су изашли амерички војници Кфора узели су камион и одвезли га у базу истјеравши претходно возача. Кад су одвезли камион, почели су да пуцају бојевом муницијом по нама,.. ми смо почели да бјежимо, користимо заклоне,.. осјетио сам само јак бол у нози”, објаснио је.

Радојчић је рекао да је повреду у предјелу груди видео тек када је био у санитетском возилу. Он је објаснио да су војници Кфора и даље пуцали док су њега преносили до санитетских возила и да је том приликом повријеђен момак који га је носио.

„Чуо сам да су послије пуцали и на санитетска возила, али ја од рањавања нисам знао шта се послије догађало”, рекао је Радојчић.

Шесторицу тешко повријеђених Срба синоћ је у митровачкој болници обишао министар за Косово и Метохију Горан Богдановић, у пратњи предсједника општина са сјевера Косова и начелника косовскомитровичког Округа Раденка Недељковића.Оставите одговор