Никола Дабић: Менталитет наше исламизоване браће

Политичка зрелост босанских муслимана је на нивоу отприлике петогодишњака који исхитрено слиједи своје унутрашње неконтролисане нагоне. А поготово у оном смислу када уради неку лошу ствар па слаже да није он крив већ његов измишљени пријатељ.

понедељак, 7 јуна, 2021 / 11:50

Да се не бавимо црквом која је читава 3 метра олтаром ушла на земљиште Фате Орловић (да, Орловић, познато српско презиме) и да се не бавимо хрпом џамија у Федерацији које су бесправно изграђене на земљишту Срба и никад срушене као и имовином Српске православне цркве која до дан данас није враћена као рецимо у Сарајеву.

Бавићемо се менталитетом босанских муслимана који већ 30 година не допуштају да живимо или бар пробамо живјети у овом накарадном протекторату и међународном експерименту под називом "БиХ". Посљедњих година интензивно раде на закуцавању задњих ексера у ковчег ове банана државе, те увелико олакшавају Србима да претјерано не размишљају да ли је одвајање Републике Српске од србомрзачке Федерације исправна ствар.

Сцене као што су пренос рушења цркве уживо као да се ради о утакмици некој или општа радост на друштвеним мрежама нам говори само да је заједнички живот овдје једноставно немогућ. А ово што се десило су заправо ситнице наспрам дешавања која иначе долазе са њихове стране.

Другим ријечима, заоставштина отоманског утицаја код наше исламизоване браће и њихово сврставање на страну агресора у Првом и Другом свјетском рату је нажалост узела свој данак у њиховом менталитету и бојим се да не постоји начин за враћање на "фабричко подешавање".

Колико год размишљао о интензитету лудачког понашања и надреалних феномена који долазе од стране конвертитских народа као што су исламизовани Срби или рецимо "милогорци" или "зеленаши" у Црној Гори, не могу да прихватим чињеницу да не гледам неку црну комедију већ реалност нашег поднебља која је црња од било какве црне комедије.

Босански муслимани заузимају свега 23% територије БиХ али се константно понашају као да се ради о 85%, што је напросто недопустиво.

А главни политички кривци за све недаће, притиске и дискриминације које Срби проживљавају деценијама од стране социјалистичке квази нације која је настала 1993. године у хотелу "Холидеј Ин", јесу представници Срба тј. позиција и опозиција јер свих ових година нису ништа конкретно урадили већ само попуштали из године у годину не имајући било какав заједнички национални и витални интерес конципиран у културно-националном плану.

Само наше вјековно постојање на овим просторима њима представља "српску агресију" и шта год радили неће бити довољно, то је чињеница доказана милион пута. Тако да се Срби морају што прије пробудити и окренути сами себи и свом дворишту.