Нијемци били допинговани на СП 1966. ?

Историчари са Хумболт универзитета у Берлину открили су писмо у којем постоји сумња да су три фудбалера СР Немачке на СП 1966. године били допинговани. У писму тадашњег предсједника медицинске комисије Свјетске фудбалске федерације Михаила Андрејевића предсједнику њемачког атлетског савеза Максу Данцу, наводи се да су код играча пронађени мањи трагови лијека на бази забрањене […]

четвртак, октобар 6, 2011 / 12:05

Историчари са Хумболт универзитета у Берлину открили су писмо у којем постоји сумња да су три фудбалера СР Немачке на СП 1966. године били допинговани.

У писму тадашњег предсједника медицинске комисије Свјетске фудбалске федерације Михаила Андрејевића предсједнику њемачког атлетског савеза Максу Данцу, наводи се да су код играча пронађени мањи трагови лијека на бази забрањене супстанце ефедрина.

Имена тих њемачких фудбалера се не наводе у поменутом писму.

Ефедрин се налази у великом броју лијекова који помажу у лијечењу прехлада, али је и тада био на листи забрањених супстанци у ФИФА.

Њемачка је на СП 1966. године изгубила у финалу од домаћина Енглеске са 4:2. Ни дан данас се страсти око тог меча нису смириле, јер је Енглезима признат непостојећи гол.Оставите одговор