Џомбић: Усмјерићемо активности на повећање средстава за дјецу

Активности Владе Републике Српске биће усмјерене и на повећање средстава која се издвајају за потребе дјечије заштите и остале видове подршке дјеци, најавио је данас предсједник Владе РС Александар Џомбић. "Ми смо друштво које издваја онолико колико може и издвајамао одређена средства преко Фонда дјечије заштите и ресорних министарства, али да ли је то довољно […]

четвртак, октобар 6, 2011 / 12:08

Активности Владе Републике Српске биће усмјерене и на повећање средстава која се издвајају за потребе дјечије заштите и остале видове подршке дјеци, најавио је данас предсједник Владе РС Александар Џомбић.

"Ми смо друштво које издваја онолико колико може и издвајамао одређена средства преко Фонда дјечије заштите и ресорних министарства, али да ли је то довољно – увијек треба више", рекао је Џомбић након пријема за дјецу из бањалучког Дјечијег дома "Рада Врањешевић" поводом "Недеље дјетета".

Он је навео да Влада РС за потребе овог дома, у коме тренутно борави 90-оро напуштене дјеце и дјеце без родитељског старања, на годишњем нивоу издваја око милион марака, те да је финансирала санацију објекта Дома.

Џомбић је упутио и апел свима који имају могућности, привредним субјектима и појединцима, да пруже неопходну подршку, пажњу и љубав дјеци, јер су дјеца највеће благо и будућност Српске. "Сви морамо дати допринос, подршку, пажњу и љубав дјеци да би могли да израсту у одрасле људе", додао је Џомбић.

Министар здравља и социјалне заштите РС Ранко Шкрбић навео је да већи број дјеце из овог дома има своје хранитељске породице, да бораве код њих викендима, додајући да се на данашњем пријему разговарало о активностима и потребама које има овај дом са жељом да се анимира јавност како би свако дијете из ове установе имало хранитељску породицу.

Он је рекао да је, боравећи прије неколико дана у Дому "Рада Врањешевић", предложио дјеци да посјете Владу РС, јер су малишани припремили скеч о томе како би они направили своју владу са ресорима за слаткише.

Дјеца су током сједнице Владе извела припремљени скеч.Оставите одговор