Можда и кључна побједа Игокее на ЕЛ путу

Кошаркаши Игокее савладали су вечерас у 22. колу Регионалне кошаркашке АБА лиге као гости екипу МЗТ Скопље резултатом 81:77. Игокеа је отворила сусрет серијом 6:0. Прве поене за МЗТ у овом мечу постигао је Тодор Гечевски након двије минуте игре, али су захваљујући неколико лоше одиграних напада Игокее на средини прве дионице стигли до 8:8. […]

петак, фебруар 22, 2013 / 23:21

Кошаркаши Игокее савладали су вечерас у 22. колу Регионалне кошаркашке АБА лиге као гости екипу МЗТ Скопље резултатом 81:77.

Игокеа је отворила сусрет серијом 6:0. Прве поене за МЗТ у овом мечу постигао је Тодор Гечевски након двије минуте игре, али су захваљујући неколико лоше одиграних напада Игокее на средини прве дионице стигли до 8:8. Ипак, завршницу првог периода много боље одиграва Игокеа. Одлично су рјешавали ситуације у нападу, а исто тако су играли и сјајну одбрану, па је након прве четвртине Игокеа имала 11 поена предности 24:13.

Ипак, изабраници Драгана Бајића доста лоше улазе у други период. МЗТ-у је све полазило од руке, док је организација игре Игокее потпуно заказала. Тачно на средини другог периода поенима Гечевског МЗТ стиже до изједначења 27:27. Игокеа потом серијом од 8:0 одлази поново на осам разлике 37:29. На полувријеме је Игокеа отишла са шест поена предности 41:35.

Игоси су током треће дионице одржавали резултатску предност. Иако се МЗТ није предавао, Игокеа је одличном одбраном и веома добрим шутем из вана већим дијелом имала солидну предност. Међутим, у самом финишу је домаћи тим је одиграо доста добро, па је Игокеа у посљедњу четвртину ушла са само поеном предности 54:53.

Едвардс је одличном игром на почетку посљедње четвртине одржавао предност Игокее, али се онда поново ушло у црне минуте ове утакмице у којој ниједна екипа није успјевала постићи поене. Игоси су затим поново заиграли добро у одбрани, а Бранко Јоровић тројком на двије минуте прије краја повећава предност на плус седам 69:62.

У самом финишу Игоси су успјели сачувати предност, иако је домаћи тим могао и до преокрета, што се на крају ипак није десило.

Корсли Едвардс је предводио Игокеу са 20 поена, а Бранко Јоровић је додао 16. Тодор Гечевски је код МЗТ-а убацио 21 поен.Оставите одговор