Без пардона: Тачи се жалио Блатеру због репрезентације

Играње фудбалских утакмица без државних симбола неприхватљиво је за Косово и владу Косова, наводи се у писму које је косовски премијер Хашим Тачи упутио председнику ФИФА Сепу Блатеру. То писмо је у сједиште Свјетске фудбалске федерације однио Фадиљ Вокри. "Модалитети за одигравање пријатељских мечева су неприхватљиви за Косово… Косово никада неће тражити од Србије дозволу […]

петак, фебруар 22, 2013 / 23:26

Играње фудбалских утакмица без државних симбола неприхватљиво је за Косово и владу Косова, наводи се у писму које је косовски премијер Хашим Тачи упутио председнику ФИФА Сепу Блатеру. То писмо је у сједиште Свјетске фудбалске федерације однио Фадиљ Вокри.

"Модалитети за одигравање пријатељских мечева су неприхватљиви за Косово… Косово никада неће тражити од Србије дозволу за одигравање фудбалских мечева", наводи се у Тачијевом писму.

ФИФА је, пак, саопштила да се потпредсједник те органозације Сенер Ержик састао са Вокријем и Фазилом Беришом у Цириху, којима је рекао да, по Статуту ФИФА, чланство у тој организацији може затражити само савез који је задужен за организовање и надгледање фудбала у држави.

"Појам држава односи се на независну и међународно признату државу", наводи се у саопштењу ФИФА.

Косовски медији наводе да се Тачијева влада не слаже са идејом ФИФА да Косову, осим А селекцији, дозволи играње пријатељских утакмица, али без државних симбола. Уколико би жељели да мечеве играју на Косову, морали би да затраже дозволу Србије.

Такав план Свјетске фудбалске организације је већ раније "стављен на лед".Оставите одговор