Квалификације за ОИ: Србија прво (и опет) са Јапаном

Мушка одбојкашка репрезентација Србије у Хамамацуу се прирпема за турнир Интерконтиненталних квалификација за ОИ 2012. године. Квалификациони турнир за Олимпијске игре ће се играти од 01. до 10. јуна у дворани Метрополитен у Токију. Сениори Србије ће на отварању играти против Јапана, у петак од 12,05 часова по нашем времену. У 2. колу у суботу […]

субота, мај 26, 2012 / 07:10

Мушка одбојкашка репрезентација Србије у Хамамацуу се прирпема за турнир Интерконтиненталних квалификација за ОИ 2012. године.

Квалификациони турнир за Олимпијске игре ће се играти од 01. до 10. јуна у дворани Метрополитен у Токију.

Сениори Србије ће на отварању играти против Јапана, у петак од 12,05 часова по нашем времену. У 2. колу у суботу Србија ће играти против Кореје од 9х часова по нашем времену.

Ривал Србији у 3. колу, у уторак биће Кина (09,00), а у 4. колу у среду Аустралија (06,30).

Србија ће у 5. колу, у четвртак играти против Порторика (6,30). У 6. колу ривал Србији биће Иран, у суботу од 4 часа по нашем времену, док ће у последњем, 7. колу, у недељу противник Србији бити Венецуела од 4 часа по нашем времену.

По правилима ФИВБ, пласман екипа са истим бројем бодова се одређује прво на основу броја побједа, затим на основу сет количника, а уколико је и број побједа и сет количник идентичан, на основу поен количника.

Пласман на ОИ са турнира у Токију избориће побједник турнира, као и најбоља селекција из Азије. Уколико прво мјесто на турниру освоји селекција из Азије, пласман на ОИ ће изборити и друга најуспјешнија репрезентација из Азије.Оставите одговор