Концептуално: Геј шетња по Бањој Луци

Са више камера, у правом маниру оних скривених, два момка чији идентитет је заштићен мозаиком као у Хашком трибуналу, прошетали су се Бањом Луком. Али држећи се за руке! Врло пажљиво су измонтиране реакције грађана на улици, за које је то ипак несвакидашњи догађај. Остаје нам само да се питамо, како би реаговали да су […]

понедељак, октобар 3, 2011 / 14:21

Са више камера, у правом маниру оних скривених, два момка чији идентитет је заштићен мозаиком као у Хашком трибуналу, прошетали су се Бањом Луком. Али држећи се за руке!

Врло пажљиво су измонтиране реакције грађана на улици, за које је то ипак несвакидашњи догађај.

Остаје нам само да се питамо, како би реаговали да су их видјели да се љубе. И то језиком у уста.

У тренутку када је у Београду отказана Геј парада, на јутјубу је освануо снимак из Бање Луке, који је дијелом приказан и у суботњем дневнику. Маркетиншки погођено одлично. Све новинске редакције су се моментално укључиле у потрагу за поменутим двојцем не би ли добили изјаву о чему је ријеч.

Ако је вјеровати по томе ко је први уградио (ембедовао) снимак на свој сајт, одговорни за ову занимљиву провокацију налазе се на адреси dkkslovo.com, а иза акронима се крије назив друштвено културна критика.

Иако нема више података, на сајт се као тековине ДКК узимају и протести невидљивих радника, са почетка ове године. Осим што је у емисији „Печат“, предсједник Милорад Додик рекао је да су одржани протести Невидљивих радника свијета у Бањој Луци процес рушења и дестабилизације Републике Српске према моделу милошевићевог режима рушења републичких руководстава бивше Југославије, нису запримили више пажње. Након овакве шетње, вјероватно хоће.

Не окрећи се сине

Игнорисање је обично најефикаснији лијек за све идеологије или акциј које траже пажњу да би се шириле. Има примјера да је медијско игнорисање било кључан фактор у борби против црвених терориста у Европи. Надамо се да ће то у виду имати они који су се наоштрили да неког пребију након овог снимка.

Како било, можда смо овако корак ближи до Геј параде у Бањој Луци, за коју је Фронтал.РС обећао да ће је искрено подржати, уколико се за њу јави довољан број људи који би је организовали. И уколико све буде исписано ћирилицом!0 КОМЕНТАРА

 1. коначно нешто позитивно из бањалуке, пошто смо обично у свему задњи…

  нпр, у словенији је одржана парада без проблема, у хрватској уз мање проблеме, у србији уз проблеме али је одржана, а код нас никако.

  једноставно – то је приватна ствар сваког појединца и на то не треба обраћати пажњу

 2. @paja patak
  Ne znam samo kako definisati kriterijume kada je u pitanju fizicko uklanjanje iz RS. Ako krenemo sa tom rutinom, moci cem ukloniti i glupe posto ne razmisljaju, i debele posto puno jedu i hedoniste sto su uzivajuci zaboravili na realne potrebe zivota.
  Ja stvarno ne znam koji su mi gori. Homoseksualci koji imaju potrebu da na ulici demonstriraju svoju seksualnost ili licemijerni latentni homici koji su spremni palicama da otjeruju iskusenje sa ulica iz straha da im taj fenomen muskaraca koji se drze za ruke ne zategne hlace…

  Odlicno je receno u clanku da je medijsko ignorisanje najbolje rjesenje. Nadam se da ovdje nece tako glupe teme postati dominantne, kao sto je u Srbiji prica o Gay paradi postala dominantnija od desavanja na Kosvu…

 3. Наравно да није нормално да се два мушкарца држе за руке. Просто то код нас није обичај. Чини ми се да је ово изазивање вјештачког проблема за добре паре које је неко добио да сними.

  Иначе су се то вјероватно неке младе усијане главе зезале и као добар фазон мени је то скроз у реду. Не треба само правити од тога проблем и изводити закључке. Искрено и ја би се окренуо да сам видио два мушкараца како се држе за руке.

  Исто тако се у Њујорку не би окренуо за црнцем, али у Бањалуци сигурно би.

 4. Мајку ти Божију,ко би рекао да ће у нашој социјалистичкој домовини ударити јунак на јунака.У моје вријеме овог није било.Све то треба пендреком па на Голи оток десетак година да им дође из дупета у главу.Људи се боре како да обезбиједе и жени и љубавници и немају свој синдикат,а ови се шепуре ко да су аријевска крв.Ја бих њих ставио у несврстане.

 5. Ха ха ха ха геј из океј, јебига морамо у европенис, јер европенис нема алтернативу. Треба им дати да парадирају од позоришта до зграде Владе, тамо је највише топле браће, они не бирају кога, кад и како ће да гузе. Министри, помоћници, посланици, службеници, сви НАС гузе како им се ‘оће (куртон су одавно престали користити), цвајтару су нам растурили…

Оставите одговор