Џомбић: Српска подржава нови стендбај аранжман

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић истакао је током разговора са шефом Мисије Међународног монетарног фонда у БиХ Костасом Христуом да Српска подржава нови стендбај-аранжман и да је заинтересована да преговори са ММФ-ом почну што прије. Шеф делегације ММФ-а Костас Христу истакао је да Република Српска и БиХ могу да убрзају преговоре са ММФ-ом о […]

уторак, мај 22, 2012 / 07:04

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић истакао је током разговора са шефом Мисије Међународног монетарног фонда у БиХ Костасом Христуом да Српска подржава нови стендбај-аранжман и да је заинтересована да преговори са ММФ-ом почну што прије.

Шеф делегације ММФ-а Костас Христу истакао је да Република Српска и БиХ могу да убрзају преговоре са ММФ-ом о новом аранжману и да не мора да се чека крај јуна када истиче постојећи, те да је битно да на нивоу БиХ има усаглашен став о детаљима новог аранжмана.

Џомбић и Христу разговарали су и о буџетима Републике Српске и БиХ, као и о бруто друштвеном производу у протеклом периоду и очекиваним кретањима БДП-а у БиХ за наредни период, саопштено је из Џомбићевог кабинета.

Истакнуто је да се на реална привредна кретања у Републици Српској и БиХ увелико одражава неповољна ситуација у привредама земаља у региону.

Разговарано је и о пројектима из области инфраструктуре и енергетског сектора који би у наредном периоду требало да се реализују у Републици Српској.0 КОМЕНТАРА

  1. Izgleda da tzv, papirni premijer, a ustvari idejni tvorac svega je predsjednikpremijersveujednomstvorenju zamislja da je on Srpska, da sve sto misli on misli i zeli da to misli i zeli Srpska.
    Tako je zjalio i po mitinzima u Srbiji i govorio da Srpska ceka i zeli Borisa za predsjednika.
    A , to Srpska nije zeljela. Naprotiv, vecina u njoj je odahnula kada njegove zelje nisu ostvarene.
    I, sada vjerujem da Sprpsaka nije za zaduzivanja, jer ste nas i dosada zaduzili i prezaduzili, a od toga su samo banditi imali korist.
    Izgleda da ce Srpska morati da vam dodje na noge u zgradu vlade i u parkic da vam kaze uzivo sta zeli i sta hoce.

Оставите одговор