Џомбић: Излазимо из рецесије наредне године

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је данас да би задњи квартал наредне године требало да буде период изласка из рецесије уколико не би дошло до додатних поремећаја у глобалним кретањима. "Не можемо још рећи да излазимо из рецесије, иако у прошлој и овој години постоје позитивни импулси и параметри који указују на опоравак […]

уторак, октобар 4, 2011 / 16:08

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је данас да би задњи квартал наредне године требало да буде период изласка из рецесије уколико не би дошло до додатних поремећаја у глобалним кретањима.

"Не можемо још рећи да излазимо из рецесије, иако у прошлој и овој години постоје позитивни импулси и параметри који указују на опоравак привреде", рекао је Џомбић новинарима у Бањалуци.

Премијер је подсјетио да је у прошлој години позитивна стопа раста износила 0,8 одсто, а раст индустријске производње је био пет одсто, да је у првом полугодишту ове године раст БДП-а био 1,7 одсто, што све указује на раст привреде.

Џомбић је навео да индустријска производња за првих осам мјесеци ове године има раст од 7,2 одсто, као и да се у структури индустријске производње види раст прерађивачке индустрије, што су, како је рекао, све добри параметри.0 КОМЕНТАРА

 1. simona, 04.10.2011. 20:43:02

  „lipši mago dok trava naraste“

  Је с’ то Ти, Миланко? 😀

  Данас сам ишао на тржницу. Кукају продавци како је пала куповна моћ становништва. Катастрофа! А Тебе, брате по фризури, да подсјетим да 2012. и 2013. године стижу значајни дугови за отплату. Не причај бајке!

 2. na vol stritu se demonstrira “ protiv pohlepe, siromaštva, socijalne nejednakosti, visoke nezaposlenosti. Ne žele tolerisati pohlepu i kriminal 1% povlaštenih“
  A, mi? Je li kod nas toga nema? pa naša kradovlada je nosilac zlatne medalje za korupciju, kriminal, pljačku, otimanje od naroda, sadizam .Tamo ni u automehaničaskoj radioni ne mogu da rade dvoje iz porodice, a naš firer za šefa kabineta vlade stavio ćerku. I u onoj zgradi vlade, zmijarniku, kojega su napravili od narodu otetih para sve su rođaci ZA SVOJ NAROD zločinačko fašističke vladajuće bande.
  Kada ćemo na referendum premijeru?
  pitaj šefa kada ćemo na referendum?
  Koliko nas je miliona i miliona stajalo njegovo pogravanje.
  Koliko ste dali naših para premijeru izraela da ga vadi iz govana.Ljubio ga je tamo gdje ga je samo majka ljubila da moli katrinku da ga spašava .
  što sad baš govoriš da izlazimo iz recesije? sada kada si se uplašio Vol strita , grčke, španije?
  Ne možeš spavati, bojiš se. Malo ti je bilo stotine miliona, hoćeš milijerdu.E,e, e da ti bude ono čega se bojiš, zbog čega se preznojavaš po noći.

 3. свака изјава ћелавца је комедија са елементима тешке трагедије, кад чује ријеч рецесија, одмах се ухвати тога ко пијан плота, а у ствари какве везе рецесија има са нашим каналом у који смо се увалили?
  Који је то стратешки производ РС имала, због чега је опао наш извоз? Колико знамо, ми нит производимо аута, мобилне, авионе, компјутерску опрему, текстил, технолошке компоненте..ништа од тога, нас је рецесија погодила само у оном дијелу гдје смо примали неку новчану помоћ од наших рођака из иностранства који су слали неку цркавицу, па сад кад њих стегло осјетило се и на нашим каишима, рецесија код нас не постоји у другом облику. Код нас постоји кретенизам људи на одговорним мјестима у РС.

 4. Ne samo da izlazimo iz recesije iduce godine nego cemo imati i „svedski standard“ iduce godine.
  Jos ga je Sloba svojevremeno obecao ali zbog poznatih razloga nije stigao da zavrsi taj projekt. Na srecu imamo sada politicara koji ce to uraditi.

  Mada je meni nekako bliza prognoza iz monodrame „Izbjeglica“ od J.Pejakovica: Ko prezivi ovu a i sljedecu godinu, taj je pravo naxxxxx.

Оставите одговор