Стојнић на клупи Борца

Цех од три узастопна пораза Борца у Премијер лиги БиХ "платио" је Звездан Цветковић, који од данас и званично више није шеф стручног штаба актуелног фудбалског првака у БиХ. Умјесто њега, екипу ће у наставку првенства водити Велимир Стојнић. "Црвено-плави" су одлично ушли у сезону, а низ пораза који је кренуо од Олимпика, наставио се […]

уторак, октобар 4, 2011 / 15:53

Цех од три узастопна пораза Борца у Премијер лиги БиХ "платио" је Звездан Цветковић, који од данас и званично више није шеф стручног штаба актуелног фудбалског првака у БиХ.

Умјесто њега, екипу ће у наставку првенства водити Велимир Стојнић.

"Црвено-плави" су одлично ушли у сезону, а низ пораза који је кренуо од Олимпика, наставио се за зеленим столом од Жељезничара и кулминирао у Градачцу, био је довољан челницима клуба за смјену тренера.

Мјесто шефа струке у наставку сезоне обављаће Велимир Стојнић, који је ову функцију обављао и у првом дијелу сезоне 2009/10.

"Једногласном одлуком УО Звездан Цветковић је разријешен са мјеста тренера и са њим је постигнут споразумни раскид сарадње. Одбор сматра да Борац као шампион мора да пружа много боље партије него што је то био случај у досадашњем дијелу сезоне", рекао је Дарко Љубојевић, спортски директор Борца и додао: "Повезали смо три пораза, а посљедњи у Градачцу је био посебно болан. Само је срећа и несналажљивост нападача Звијезде спријечила потпуни дебакл. Сматрали смо да је екипи потребна шок терапија и Стојнић је право рјешење."

Нови тренер ће сада на располагању имати 10 дана репрезентативне паузе како би подигао екипу, која мора што спремнија дочекати меч 10. кола у Зеници против Челика.

"Драго ми је да сам добио повјерење Управе и надам се да ћу га оправдати. Борац има екипу која ће се борити за врх и у првенству и у Купу. Треба видјети зашто су резултати изостали и исправити све што није било добро. Сигуран сам да са овим руководством и логистиком можемо много тога да урадио", био је први коментар новог-старог тренера.

Стојнић је добро упознат с квалитетима екипе, а до повратка на мјесто шефа струке обављао је функцију шефа омладинске школе "црвено-плаве" чете.Оставите одговор