Дукљанска домишљатост: Корону шире ови што су били у Београду на утакмици

Директор Клиничког центра Црне Горе (КЦ ЦГ) Јевто Ераковић изјавио је да се са сигурношћу може рећи да су сви новорегистровани случајеви коронавируса у Црној Гори увезени и додао да очекује да ће број заражених следећих дана бити још већи.

четвртак, 18 јуна, 2020 / 18:33

Обратите пажњу на ријечи "са сигурношћу", као и на његове касније ријечи "имам много незваничних информација". У примјерима бешчашћа којим монтенегрински фундаменталисти

Према његовим ријечима, за овакву ситуацију је крив одлазак црногорских држављана на фудбалски дерби Партизан – Звезда (1:0) који је игран у Београду 10. јуна! И поредећи ову ситуацију споменуо утакмице између Аталанте и Валенсије, која је, ако се ишта објављено у вези са короном може сматрати тачним, наводила као примјер брзог ширења болести.

Међутим, здравствени котачић у Ђукановићевом антисрпском државном механизму, несвјесно је открио да говори напамет, и да су му све информације на нивоу сеоског оговарања.

Говорећи о броју оних који су се вратили у Црну Гору после утакмице, он је оценио да је ствар надлежних органа да испитају ко је био, како и на који начин.

– Свако од њих да је регуларно дошао у Црну Гору морао би бити у карантину или самоизолацији. Према томе, то показује да држава има одговоран однос и не дозвољава да неко ко може да наруши здравље свих нас може да слободно шета или улази у Црну Гору. Ако су информације тачне, да је одређени број наших грађана боравио у Србији… Имам велики број незваничних информација које то потврђују. Ово говори колико нам је потребна лична одговорност – рекао је Ераковић, који очито мисли да су у Београду били све сами соколови, који су из Србије долећели преко границе, па их нико није стигао легитимисати.