Епохалне промјене без избора: СНСД преузео власт у Бијељини

На првој сједници скупштине града након споразума Мићић – Додик, у Бијељини је успостављена нова већина, а обављене су прве смјене и именовања. Ово је први пут од постанка Српске, да СДС није у власти у Бијељини и први пут да то за руком пође СНСД.

четвртак, 18 јуна, 2020 / 17:46

На мјесто предсједника локалног парламента изабран је Александар Ђурђевић, из СНСД-а, а на мјесто замјеника градоначелника Марко Михајловић, такође из СНСД-а.

Данас су на сједници смијењени досадашњи предсједник Скупштине Славиша Марковић из ПДП-а, као и замјеник градоначелника Предрад Јовић из некадашњег СДС-а. Занимљиво је да је Јовић остао уз Мићића, али је његова функција била предмет "трговине. Биће занимљиво видјети да ли ће се за њега наћи начелничко мјесто у административној служби.

Подсјећамо, до промјене власти у Бијељини дошло је након потписивања споразума између градоначелника Миће Мићића са лидером СНСД-а Милорадом Додиком, након чега је Мићић искључен из СДС-а.

У Скупштини града Бијељина данас је формирана нова скупштинска већина преузеле Странка демократске Српске Семберија /СДСС/ и Савез независних социјалдемократа /СНСД/, уз Социјалистичку партију, Демос, Социјалистичку партију Српске /СПС/ и Странку демократске акције /СДА/.

У Скупштини града, која броји 31 одборника, у скупштинској већини сада дјелује 26 одборника, а у опозицији пет одборника из Партије демократског прогреса /ПДП/, извјештава СРНА. БН телевизија јавља да је ипак један одборник СДС, Драгомир Љубојевић, остао тој странци, док је осталих 9 (СДС је на изборима освојио 7, док су тројица прелетачи) прешло у нову странку Миће Мићића.4 КОМЕНТАРА

 1. Nije još vrijeme da pišem u sitna crevca ali moram reći da mi pratioci režima radimo na ovome već godinu dana.
  Osnova za slavlje i vjeru u sigurnu pobjedu rezima na budućim izborima daje nam jasan uvid u rad opozicije kao i cjelokupno ponašanje građana ali i ove šake jada u gradu što živi za režim.
  Jedina nedoumica za sada je hoće li bezumni režim zadržati na funkcijama prekaljeni ološ i lopove iz PDP ili će ići na varijantu blagih režimskih punoglavaca.
  Pozdrav do konačne pobjede!
  Baja do kraja!

 2. Како је почело.
  Прво су једне вечери спустили завјесу,склонили слику омражене Жељке да је народ заборави насмијану луду заједно са измишљеним такозваним српским чланом Милорадом Додиком.
  Друга фаза је била најдужа, провјера подршке у народу,да га купе за сићу,људски отпад који се радо продао (отпора није било) кроз отворену анархију као дар режима будућим поданицима.
  Штампање фискалних рачуна је престало,продаја цигарета Милорада Ронхила на улици је постала јавна,направили су фингирани сукоб у клубу да би Младен Крстајић био резервна варијанта ако се Мићо попишмани.
  Као у пјесми Бела ћао, и окупатор бјеше ту!

  Баја до краја Српске!

 3. Иста манипулативна технологија као што је раније проведена у Добоју. Челни људи немају ни националног ни личног достојанства. Само голи и најприземнији материјани интерес. То ће Републику Српску урушити изнутра.