Ситуација у Будви и даље на ивици инцидента

Ситуација у општини Будва, у којој је након покушаја промјене власти, потом немира у и око скупштине, те хапшења руководства општине, ни данас се не смирује.

четвртак, 18 јуна, 2020 / 19:43

Новинарка Ива Бајковић ја јавила да је добила информацију да су у Општини Будва кренула нова хапшења легално и легитимно изабраних власти.

ДФ је позвао грађане да се окупе испред Општине, и изразе протест против спровођења неправде.

У скупштини општине Будва дошло је до промјене већине, након што је један одборник ДФ промијени страну и прешао на страну ДПС. Уз велике притиске присталица локалне власти, смјена није обављена, а "нова већина" је организовала сједницу на другом мјесту. Одлуке те скупштине, о смјени предсједника скупштине Крсте Радовића и начелника Марка Царевића, није признала актуелна власт, али је републичка власт из Подгорице стала на страну ДПС и послала полицију да спроведе одлуке.

Полиција је јуче у раним ухапсила Царевића и Крстовића након опсаде зграде општине, у којој су се забарикадирали припадници локалне власти. Царевићу је том приликом поломљена поткољеница.

Све је протекло уз приличан степен насиља, поломљена су стакла на згради Општине, а полиција је употријебила и хемијска средства. Без обзира на бестијално иживљавање полиције над функционерима Општине и СО Будва, пребијање одборника и недужних грађана, Управа полиције ни два сата после тога није огласила! Пред зградом центра безбедности Будва окупљало се више стотина грађана који скандирају оклопљеним полицајцима: Усташе, усташе…

Security Check Required

null

Царевић и Крстовић у току дана су пушени, али им улазак у скупштину нису дозволили приадници приватног обезбјеђења које је ангажовао локални ДПС.

ИН4С: СКАНДАЛ: Приватно обезбјеђење напада одборнике СО Будва: Ко ти је река’ да дођеш на посао?

Приватно обезбјеђење није дозволило одборнику Деморкатског фронта Ђорђију Вујовићу да уђе у зграду Општине Будва. На снимку се прво чује да припадник приватн…

Јутрос су радници општине ушли у зграду, а већ данас се води "борба" за контролу над зградом општине.

Предсједник Општине Будва Марко Царевић рекао је да ће сутра почети дијалог о политичкој ситуацији у Будви у који ће бити укључени сви политички актери.

Почетак дијалога договорен је на састанку којем су данас у сали Скупштине општине присуствовали предсједници Општине и Скупштине Царевић и Радовић, као и Снежана Куч (ДПС) и Владимир Булатовић (Црногорска), које је самопрокламовала нова већина, на сједници коју локална власт не признаје за легалну.