Додик: Бошњачко руководство толерише вехабије

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оптужио је вечерас политичко руководство Бошњака у Босни и Херцеговини да су "прећутном сагласношћу и толерисањем” довели до јачања вехабија. Додик је за Б92 рекао да је циљ вехабија у БиХ муслиманска држава, заснована на шеријату, и довео њихово дјеловање у везу са политиком коју води члан Предсједништва БиХ Бакир […]

среда, новембар 2, 2011 / 19:30

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оптужио је вечерас политичко руководство Бошњака у Босни и Херцеговини да су "прећутном сагласношћу и толерисањем” довели до јачања вехабија.

Додик је за Б92 рекао да је циљ вехабија у БиХ муслиманска држава, заснована на шеријату, и довео њихово дјеловање у везу са политиком коју води члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић.

Он је навео да је Бакир Изетбеговић наставио политику свог оца Алије Изетбеговића, која је, како је рекао Додик, успјела да „подвали свијету одређене ствари”.

„Он је био главна веза Алије Изетбеговића са иранским наводно хуманитарним организацијама”, навео је Додик, додајући да је Бакир Изетбеговић довео муџахедине у БиХ.

Поводом напада Мевлида Јашаревића на Амбасаду САД у Сарајеву, Додик је казао да истицање чињенице да је он држављанин Србије представља „подметање Сарајева”.

„Ради се о држављану Србије, али он је припадник Вехабијског покрета, Бошњак, муслиман, обучаван у Маочи у дистрикту Брчко.. Тамо нема српских снага безбједности”, рекао је Додик.Оставите одговор