Додијељене Златне малине, Леброн Џејмс најгори глумац

Звијезда НБА Леброн Џејмс сигурно је мислио да ће улогом у филму "Спејс Џем" постићи још један велики успјех, али не проглашењу сатиричних признања Златна малина, и титуле којом је окићен као најгори глумац.

субота, 26 марта, 2022 / 08:22

Леброн Џејмс је освојио неславну титулу за "јадну глуму" у филму у којем су комбиноване праве акционе сцене и ликови из цртаних филмова као што Душко Дугоушко и патак Дача.

Филм је добио три Златне малине, навели су организатори који су остварење описали као "реклама од 115 минута у којој се рекламирају сви производи Ворнера".

Златна малина додjељује се од 1980. године, а номинације бира 1.000 чланова Фондације "Златна малина" која пародира америчку Академију филмских умjетности и наука.

Побjедници су сваке године проглашени дан прије додjеле Оскара.

На 42. додјели Златне малине "награде" су добили још и Жана де Вал као најгора глумица, а Џуди Кеј је најгора женска споредна улога. Обе су играле у Нетфликсовом мјузиклу о принцези Дијани. Џеред Лето је проглашен за најгорег споредног глумца захваљујући улози у филму о породици Гучи.

Дијана: Мјузикл је проглашен најгорим филмом, а Златну малину је добио сценариста и редитељ овог филма.

Посебно лош је био Брус Вилис, због кога је за ову прилику установљена посебна награда "Најгори наступи Бруса Вилиса у филму 2021. године". У оштрој конкуренцији пет његових остварења славио је онај у филму Космички гријех.

Награду "Искупљење" добио је Вил Смит за улогу у филму Краљ Ричард.