Дарко Ристов Ђого: На Цетиње нема шетње, но има литије

Недјеља Побједе Православља прослављена на Цетиње, како доликује. Православљем.

недеља, 8 марта, 2020 / 21:47

Да ли је комитама био потребан beauty sleep, или су мамурали од претходне вечери или нијесу ни знали шта је литија, али све је лијепо прошло и благословено, како би стари краљ Никола и желио. Сигуран сам да се сви Његоши Петровићи у Царству Божијем радују.

Да је радона наша гусларска црногорско-херцеговачка секција у вјечној Небеској Србији!

Режим у Montenegru је кренуо тактички паметно: изолација и то обострана: ментална и физичка, Цркве, и то клира, а тек затим елиминација.

Наметање лажних обзира на које се не смијемо обазирати.
Засада забрана уласка оним људима, попут острошког оца Станка, који су себе уградили у Острог и Јован До. забрана уласка неким људима (видјећемо ускоро да ли и мени). Изолација. Само по једном критеријуму: носиш мантију и, можда си, приде, говорио о лицемјерју једног режима који је започео свој у стварност преточени макијавелизам турбофолклорним лажним великосрпством а наставља истим таквим монтенегринством.

Зато, браћо у Црној Гори, сужава се простор.
Неће још много протећи када ће свештенике депортовати, људе који су деценијама обнављали и градили светиње. Када се то почне дешавати, избор је само ваш: одлука ће бити у Духу. Да ли ћете прихватити изолацију, стварно и нарочито менталну, ту ужасну премису да је Порто Монтенегро свих блудника свијета, али је Ждребаоник и Острог „унутрашња ствар Црне Горе“.

Када дође час истине, ми ћемо бити браћа. Рачунајте на љубав и сваки труд. На вама је да схватите да се обруч стеже прије него што буде прекасно.4 КОМЕНТАРА

 1. rab gospodnjeg zaposlen u SPC D.N.N. (društvo sa neograničenom neodgovornošću) koja ima filijale širom regiona i sveta, protivi se pregovorima i dijalogu, te najavljuje prolivanje krvi u Crnoj Gori, ukoliko Vlada CG ne povuče zakon, mirotvorački i ucenjivački, kao i obično; da se on pita, crkva bi odlučivala o svemu, a teokratija bi bila zvanično državno uređenje.
  Sada vas vec treba hapsiti i osudjivati za huskanje i pokusaj destabilizacije suverene drzave.

 2. Волио би да неко паметан без много религиозних израза објасни шта се стварно дешава у Црној Гори. СПЦ је изашла са мени лично сулудом причом да њих спречава да се пререгиструју код органа Црне Горе то што немају личну карту и матични број Светога Саве иначе ће им у супротном Црна Гора отети цркве и дати оном манијаку Мирашу Дедеићу.
  Ако је то све тако, мене занима како ће се пререгистровати Католичка црква и Исламска заједница,односно имају ли они матични број и личну карту Светог Петра и пророка Мухамеда?
  Литије су по мени више одраз колективног старха,очаја и немоћи.
  Логичније је отићи и тражити подршку кардинала и реиса против нелогичног закона.
  Ако су и они на страни режима Миле Ђукановића нема ту шта даље да се разговара.
  Ко јебе Зеисса,јасно би се знало јесу ли намјере комшија чисте и искрене.
  Срби у Црној Гори су показали да су довољно велики и демократски народ када су прихватили и трпе то да је међу браћом која су истом сисом задојени па један каже да је Црногорац а други Србин језичак на ваги претегну комшије Албанци,Бошњаци,Хрвати својим гласовима.

 3. Vaskrsla je Njegoseva Crna Gora Srpska Sparta!!
  Litije su pokazale kako se crnogorski narod osjeca i kome pripada,Smrt Nato.montenegro rezimu,Zivjela Crna Gora!!

 4. Velikosrpski nacionalizam je živ i zdrav. Srpska pravoslavna crkva njegovo je crno srce.
  Srpska pravoslavna crkva neće pomoći modernizaciji i vesternizaciji Crne Gore. Vesternizacija će se desiti uprkos toj crkvi.
  Kao što će se, ne zahvaljujući, nego uprkos toj crkvi, desiti i demokratska tranzicija vlasti, a ne revolucionarni prevrat u formi izbora u Crnoj Gori.
  Ako takve tranzicije ipak ne bude, ponoviće se ono što se desilo sa Crnom Gorom kralja Nikole i Titovom Jugoslavijom: kraj autoritarnog lidera biće i kraj države.
  Младене, јел може јасније?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *