Дани Лудаје: Бијељина и Кикинда се понашају великосрпски и виде широке могућности за сарадњу

Делегација Града Бијељина коју је предводио градоначелник Љубиша Петровић била је једна од бројних делегација амбасада у Републици Србији, градова из Србије, Републике Српске и региона и представника републичких и покрајинских власти, који су присуствовали 36. издању фестивала "Дани лудаје", посвећеног бундеви по чијем узгајању су Банаћани познати.

недеља, 12 септембра, 2021 / 10:07

Градоначелник овог сјевернобанатског града Никола Лукач је истакао да се у Кикинду не долази случајно, него намерно, али јој се намjерно и враћа.
– За Кикинђане "Дани лудаје" нису обична манифестација, јер се брижљиво спремамо и улепшавамо град за наше госте, које с посебним задовољством дочекујемо – истакао је Лукач.

Градоначелник Бијељине је у Кикинди био у узвратној посјети, након двије овогодишње посјете градоначелника Лукача Бијељини – поводом Дана Светог Пантелејмона и приликом потписивања споразума о сарадњи између Педагошког факултета Универзитета у Источном Сарајеву, Високе школе струковних студија за образовање васпитача из Кикинде и Друштва дефектолога Војводине.

– Истинско је задовољство боравити у Кикинди. Не тако давно направљени су први кораци у сарадњи између Кикинде и Бијељине, а ова наша посјета резултат је велике жеље да проширимо и оснажимо сарадњу, прије свега у области пољопривреде, али и свим другим областима за које постоји обострани интерес и корист за наше грађане – нагласио је градоначелник Бијељине, додајући се увјерио да је Кикинда напредна локална заједница, али и да два града имају шта да науче један од другог.