Чубриловић: Словенци праве аутопут до Добоја

Министар саобраћаја и веза Републике Српске (РС) Недељко Чубриловић рекао је да је извјесно да ће дионицу аутопута Бања Лука – Добој градити грађевинско предузеће из Словеније. "Сада је извјесно да су најближе томе неке од словеначких фирми, наравно све под условом да у тим пословима, што се тиче грађевине, учествује домаћа оператива и да […]

понедељак, 23 августа, 2010 / 09:05

Министар саобраћаја и веза Републике Српске (РС) Недељко Чубриловић рекао је да је извјесно да ће дионицу аутопута Бања Лука – Добој градити грађевинско предузеће из Словеније.

"Сада је извјесно да су најближе томе неке од словеначких фирми, наравно све под условом да у тим пословима, што се тиче грађевине, учествује домаћа оператива и да финансирање тог пројекта обезбиједи фирма која потпише уговор", рекао је Чубриловић.

Он је додао да разговори са потенцијалним инвеститорима, извођачима радова за дионицу аутопута Бања Лука – Добој званично још трају, али је све извјесније да ће Словенци добити концесије за овај аутопут.

РТРС наводи да би уговор требало да буде потписан до краја августа и да су словеначка предузећа за изградњу ове дионице већ добила финансијску подршку Љубљанске НЛБ банке.

Према истом извору, за дионицу аутопута Бања Лука – Гламоч за сада су главни кандидати њемачки фондови и Хрватска.

"Имамо у писаној форми податак да је више од 50 одсто средстава обезбијеђено и за ову дионицу мреже аутопутева, тако да мислимо да ћемо обезбиједити и финансијера и извођача", рекао је Чубриловић.

РТРС наводи су да представници америчке компаније "Бехтел", који већ у сриједу долазе на преговоре, заинтересовани за учешће у пројекту мреже аутопутева.

Економска криза, каже ресорни министар, није и неће угрозити изградњу мреже аутопутева.Оставите одговор