Брчко: Потписан уговор о завршетку изградње зграде Полиције

У Брчком је данас потписан уговор између Делегације ЕУ у БиХ, Владе Брчко дистрикта и Развојног програма УН у БиХ о изградњи пословне зграде Полиције Брчко дистрикта, коју ће користити и Гранична полиција, те Служба са послове са странцима БиХ, саопштено је из Министарства безбједности БиХ. Министарство безбједности БиХ је на захтјев Владе и Полиције […]

уторак, 17 децембра, 2013 / 15:38

У Брчком је данас потписан уговор између Делегације ЕУ у БиХ, Владе Брчко дистрикта и Развојног програма УН у БиХ о изградњи пословне зграде Полиције Брчко дистрикта, коју ће користити и Гранична полиција, те Служба са послове са странцима БиХ, саопштено је из Министарства безбједности БиХ.

Министарство безбједности БиХ је на захтјев Владе и Полиције Брчко дистрикта кандидовало пројект изградње пословне зграде који је прихватила Европска комисија, а пројекат ће бити финансиран путем ИПА фондова.

Потписан је и Меморандум о разумијевању између Полиције Брчко дистрикта, Граничне полиције БиХ и Службе за послове са странцима БиХ о заједничком кориштењу пословне зграде.

"Ово је први пут у БиХ да је више служби за провођење закона на различитим нивоима одлучило да буде смјештено у истој згради. Надам се да ово неће бити преседан", изјавио је замјеник министра безбједности БиХ Младен Ћавар.

Он је истакао да је Европска комисија путем ИПА фондова од 2007. до 2012. године сектор безбједности финансирала са 23 милиона евра.

Ћавар је изразио наду да сложена актуелна политичка ситуација у БиХ неће бити лимитирајући фактор за приступ ИПА фондовима.

Сва средства су потпуно искориштена, а Министарство безбједности и његове полицијске агенције су лидери у БиХ по искориштености средстава из европских фондова, наводи се у саопштењу.