Ања Петровић: Додик сатанизује амбасадоре који му не одговарају

"Поражавајућа је и ужасавајућа чињеница да су први потези Милорада Додика на мјесту члана Предсједништва БиХ из Републике Српске одмазде према српским кадровима, што ниједан српски члан Предсједништва у историји није радио, без обзира на то што има законско право да разрјешава и именује српске амбасадоре и конзуле", рекла је Ања Петровић, портпарол ПДП.

уторак, децембар 11, 2018 / 19:35

Изјавила је то уочи сједнице Предсједништва БиХ, за када је члан Предсједништва БиХ из Републике Српске најавио разријешење шеснаест конзула и амбасадора из реда српског народа.

"Додик без икакве ваљане и конкретне аргументације најављује повлачење амбасадора и конзула, успут сатанизујући људе само зато што нису били његов избор и нису му подобни. Људи чија разријешења најављује, и што је горе, напада на личној основи, радили су у складу са Уставом и законима и од стране Додика није наведена ниједна грешка која би оправдала повлачења", казала је Петровић и закључила:

"Када узмемо све у обзир, јасно је да у позадини повлачења амбасадора и конзула не стоје интереси Републике Српске и стручност, него искључиво сујета, одмазда и интереси Милорада Додика, те будуће удомљавање његових послушника".



9 КОМЕНТАРА

  1. Амбасадори су јако важни за неку земљу, нацију. И могу пуно доброг учинити својој земљи као и дијаспори. У нашем случају то је и „болдовано“, амбасадори из Српске морају гледати и корист нашој републици, и правовремено реаговати ако политика федералног Сарајева у земљи у којој су постављени дјелује на штету Српске. То није ријетко случај.

    И ту би се морали пажљиво бирати за ту позицију, мјерити стручност, врлине, морал кандидата, и ту би се морали бирати заиста најквалитетнији кадрови. Који ће за свог мандата занемарити политичку опцију којој припадају и гледати добробит нашој републици. Ако је нешто добро за БиХ, а није на штету Српске, није проблем.

    Но то није случај. Не само када је Српска (и БиХ) у питању. Ту се ухљебљују политичарчици, апартчици политичких партија којима то дође награда за политичку лојалност и допринос странци. Често медиокритети који и нису дорасли позицији, и од таквих (у нашем случају) Српска нема вајде, а некад има и штете.

    Написах, није то само нама својствено. Када је у САД побиједио овај Крамп, та промјена је значила и смјену, замјену око 4.000 дипломата и чиновника у САД и диљем свијета, тј једне ухљебе замијениће други.
    Та смјена некад и не закачи одмах амбасадоре у припиздинама попут БиХ, па је амбасадорка остала још неко вријеме, док се не појави заинтересовани подобнији ухљеб (или ако Кормакова учини неку грешку у корацима) тако ће и Кормакову убрзо замијенити неки Ерик фурунџија Нелсон. Ваљда се тако зове.

    Наравно, политичке партије чији ће ухљеби бити колатерална штета закмечаће како је то политичка одмазда, но (на жалост) једно уобичајено (скарадно) поимање ствари у данашњој политици. Постоје и изузеци наравно, но то нису пречести примјери.

    1. Nista ne reci…
      Zato sam i batalio clanstvo u SDSu jos 2014 nakon Tadiceve samouvjerenosti

      Nije mi zao SDSa uopste..Jako mi je zao mnogobrojnog clanstva SDSa, koje ne moze sebi doci nakon Stevandica, Tadica, Vulina, Obrena, Cicka, ovog Jugovica, onog Milakovica koji se preracunao..

      Skontah ja te davne 2014e da su karte podjeljenje..u bilo kojoj stranci… i da bilo koja ideja, pa makar bila briljantna, ne moze proci..ZAsto? Zato jer samo svojom nekom idejom, recimo i bezzeznom i bezazlenom, pokazujes da imas mozak i kreativnost i samim tim si opasan jer mozes zauzeti nekom mjesto ko je iznad ili pored u hijerarhiji…

  2. Кад су великом Његошу због љубоморе на љепоту и висину Венецијански пажови за свечану вечеру поставили крављу пичку да га понизе, он видјевши мени поче откопчавати тканицу око појаса, извади шаргана па рече:“какво јело, таква и виљушка“.

    Елем, то би се могло код нас превести на оно „каква држава, таква и дипломатија“,зар не?

    1. И ти у такве приче вјерујеш?!

      Сад си и Његоша почео вријеђати!

      Била је на Фронталу ономад једна будалетина са Романије која је за “Горски вијенац“ говорила да је српски “Мајн Кампф“ мислећи да тиме афирмише “Горски вијенац“ и Његоша.
      Тако и ти. Крављом пичком афирмишеш Његоша.

      Да неко прати само Фронтал помислио би да су Романијци будале, а нису. Само је проблем што их будале представљају на Фронталу.

      То о чему ти млатиш вулгаризована верзија истинитог догађаја из Беча, испричана од оних којима је на некој вечери Његош доскочио, а прича гласи овако:

      Његош је био крупан човјек и на једној вечери у Бечу је појео доста печења, а сходно томе у тањиру је остало доста костију. Један аустријски гроф, покушавајући испасти духовит тако што ће указати на велику количину меса које је појео Његош, то је учинио показаујући на ту хрпу костију.

      Када су сви чули за ту упадицу аустријског грофа почели су се смијати.
      Његош им на тај весели смијех хладно одговори да у његовој Црној Гори само пред псима не остају кости.

      То је та прича, а ова твоја о крављој пички је одраз моралне пропасти тебе и таквих као што си ти и којима је лако продати вулгаризовану верзију те приче.

    1. А ти знаш шта су му сервирали у Венецији.

      Покри се ушима, срамото српска!

  3. Папак,

    ја напишем нешто сочно,све како бих то упоредио са нашом дипломатијом, ти усереш и шефа и станицу мислећи да мислиш, пишеш о „смијешном аустријском грофу“, јебем те глупа.

    Пређи на пст о Слободану Поповићу, тамо се на тему има шта рећи, овдје си фулио пенал, таман да је го као Маракана.

Оставите одговор