Зукорлић песничио, Мешихат суспендовао Макића?

Мешихат Исламске заједнице у Србији (ИЗ) саопштио је да је са посла и свих функција у ИЗ суспендовао Бекира Макића, једног од најближих сарадника главног муфтије Муамера Зукорлића. Регионална телевизија из Новог Пазара јавила је претходно да је Макића у својем кабинету „песницом у лице” ударио муфтија Зукорлић. „Макића су, пошто је оборен на под, […]

четвртак, април 25, 2013 / 09:11

Мешихат Исламске заједнице у Србији (ИЗ) саопштио је да је са посла и свих функција у ИЗ суспендовао Бекира Макића, једног од најближих сарадника главног муфтије Муамера Зукорлића.

Регионална телевизија из Новог Пазара јавила је претходно да је Макића у својем кабинету „песницом у лице” ударио муфтија Зукорлић.

„Макића су, пошто је оборен на под, ногама ударали секретар Самир Шкријељ и високи функционер ИЗ Решад Плојовић”, навела је та телевизија.

Мешихат у саопштењу, међутим, наводи да је Макић суспендован због злоупотребе положаја Уреда за хаџ.

Како се наводи, Макић је нелегално основао Туристичку агенцију „Санџак травел” преко које је, мимо прописа и сагласности органа Исламске заједнице, у два наврата организовао путовање на хаџилук.

„Бекир Макић је, такође, одбио да изврши примопредају дужности руководиоца Уреда за хаџ, са које је недавно смијењен на сједници Мешихата, што указује на основаност информације да је вршио финансијске и друге малверзације кроз организацију хаџа”, наводи се у саопштењу.

Како се додаје, одлуци је претходила констатација да нескривено већ дуже вријеме Бекир Макић обавља антиуставне и деструктивне дјелатности у Исламској заједници.0 КОМЕНТАРА

  1. VI MLADI UGLEDAJTE SE NA „Č A S N E O C E“, VASILIJA I MUAMERA.ONI VAS UČE…..B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *