Заплијењено 700 килограма кокаина на сјеверу Француске

РУАН – Заплијена 702 килограма кокаина у луци Авр на сјеверу Француске довела је до хапшења два лица у Белгији као резултат здружене операције двије земље, саопштила је полиција. Два човјека, Вили Х. стар 67 година и Хасан С. стар 28 од раније познати због умијешаности у трговину дрогом ухапсила је белгијска полиција. Трећи осумничени […]

среда, 2 марта, 2011 / 10:07

РУАН – Заплијена 702 килограма кокаина у луци Авр на сјеверу Француске довела је до хапшења два лица у Белгији као резултат здружене операције двије земље, саопштила је полиција.

Два човјека, Вили Х. стар 67 година и Хасан С. стар 28 од раније познати због умијешаности у трговину дрогом ухапсила је белгијска полиција. Трећи осумничени тренутно је у бјекству, рекао је агенцији Франс прес Филип Менар, комесар полиције сјевернофранцуског града Руана.

Током "темељне контроле" три контејнера која су из Панаме путовала у Белгију, у посебно скривеним бункерима откривена је дрога која је одмах заплијењена.

Рендгенском контролом, цариници су уочили сумњиву материју па су терет детаљно контролисали, рекао је начелник царине Авра, Мишел Марин.

Скенирање контејнера који су према декларацији носили текстилну ћебад, откривено је 38 пакета са кокаином у шареним пластичним кесама.

Укупно је пронађено 702,4 килограма дроге чија је тржишна вриједност процијењена на 28 милиона долара.

После заплијене, надлежне службе су упозориле колеге у Белгији па су ухапшена два лица која су дошла на отпрему контејнера.

У последње двије године Француска полиција заплијенила је велике количине дроге као резултат међународне сарадње. Полиција је саопштила да ће дрога бити спаљена.Оставите одговор