Бијељински рониоци: А нама ни плакета

Ронилачки клуб „Наутилус“ из Бијељине од надлежних у општини тражи одговор због чега приликом обиљежавања Међународног дана Цивилне заштите није добио плакету за несебичан допринос у спасавању становништва и материјалних добара у децембарским поплавама. У саопштењу из "Наутилуса" наводи се да су чланови овог клуба незадовољни и огорчени, јер су неправедно запостављени. Чланови овог клуба, […]

среда, март 2, 2011 / 10:03

Ронилачки клуб „Наутилус“ из Бијељине од надлежних у општини тражи одговор због чега приликом обиљежавања Међународног дана Цивилне заштите није добио плакету за несебичан допринос у спасавању становништва и материјалних добара у децембарским поплавама.

У саопштењу из "Наутилуса" наводи се да су чланови овог клуба незадовољни и огорчени, јер су неправедно запостављени.

Чланови овог клуба, који су припадници Цивилне заштите и који су сва расположива средства и људство од првог дана поплава ангажовали на терену, сматрају да заслужују барем плакету.

Они истичу да су то учинили самовољно, из најхуманијих људских разлога, и од самог почетка, захваљујући опреми набављеној личним средствима, несебично су учествовали у спасавању становништва и материјалних добара.

У Клубу наводе да је изненађење веће, јер су добили признање општине Бијељина приликом обиљежавања Дана Републике Српске (РС).

"Прве вечери – 3. децембра када је ситуација била најкритичнија начелник општине Бијељина (Мићо Мићић)похвалио је групу ронилаца нашег клуба премијеру РС, сада предсједнику Милораду Додику, па се поставља питање због чега се три мјесеца након поплава од чланова РК "Наутилус" окреће глава? Да ли је разлог то што је од самог почетка јасно да смо као клуб и као чланови Цивилне заштите и прије поплава неправедно били запостављени?", питају рониоци.

У Клубу сматрају да су и раније, учествујући у сличним акцијама, показали да су спремнији и потребнији од оних који су годинама на општинском буџету.

"Показало се да смо спремнији од клуба који финансира општина и од којег смо својим средствима купили одијело да бисмо спремније учествовали у одбрани од поплава. Сматрамо да је овакво понашање надлежних у општини Бијељина, прије свега, неодговорно према становницима Семберије. РК `Наутилус` је због несебичног залагања примљен у општински буџет, али је недодјељивање плакете и занемаривање на обиљежавању Дана Цивилне заштите јасно показало какви су даљи планови општинске управе када је ријеч о нашем клубу, који је итекако потребан локалној заједници", поручују из "Наутилуса".

Рониоци захваљују свим медијима од којих су имали велику подршку, и који су од почетка вјерно и несебично пратили ситуацију на поплављеним подручјима. 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *