Заокрет у наступу: Нисмо дошли код Жељке јер нас је звала други дан

Предсједник СДС Мирко Шаровић није се одазвао позиву предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић на састанак поводом именовања новог високог представника у Босни и Херцеговини због начина на који су позвани представници ове странке.

субота, мај 29, 2021 / 16:44

Нагласио је да је прво одржан састанак са странкама у власти, а да је, потом, позвана опозиција "онако успут".

"Сазвати прво странке позиције и донијети одређене закључке о питању које се односи на новог високог представника и онда успут позвати опозицију да се придружимо закључцима које су они донијели, то је непристојно и понижавајуће. Уз то, предсједник Републике Српске је касније охоло и тенденциозно искривљивала и коментарисала наш став око састанка. Сматрам да предсједник РС треба свакога да саслуша и да чује и оне ставове који су можда другачији", казао је Шаровић.

На овај начин, додаје, не може се радити и сарађивати.

Поновио је став СДС-а да је високи представник непотребан држави која жели бити чланица Европске уније.

"Међутим, наш став је и да захваљујући оваквој власти у РС , прије свега господину Додику, који је на неки начин оживио и господина Инцка који је био потпуно заборављен, високи представник ће у овој држави бити још ко зна колико година. Што прије скинемо ову власт у РС, али и на нивоу БиХ, прије ће отићи и високи представници. Чак, мислим, да им одговара да овде буде високи представник, да се праве тензије и измишљају које какви непријатељи, како би се народу продавале приче", рекао је Шаровић. На крају, додаје да још није извјесно да ли ће Кристијан Шмит бити именован имајући у виду противљење Русије и упркос чињеници да Европска унија ово питање види као завршену ствар.Оставите одговор