Никша Булатовић: Смета ми да српски језик постане најкретенскији на планети

Смета ми да српски језик постане најкретенскији на планети. Зашто на енглеском да постоји само мушки облик driver? Глупаци ће рећи да енглески нема родове. Е, па прво, а зашто не би имао?

недеља, мај 30, 2021 / 00:23

А друго, није тачно да нема. actor, actress – глумац, глумица king, queen – краљ, краљица. Али нпр. за учитељ, учитељица има само teacher, зашто нема женски род? Зашто је енглески језик тако мизоген?

А зашто нема driveress па да то буде возачица? Нема? Зашто само driver?

Колико у Србији има полупаних мозгова који то не могу да схвате? А кладим се да баш из Енглеске долазе наредбе да ово радимо свом језику, што они не желе свом.

Много више имамо женских облика, него сви западни језици заједно, али неком баш наш језик смета. Да ли нам требају дизачица и примачица у одбојци?

Да ли нам треба тренерка у спорту, а да није комад спортске одеће, већ занимање?

Да ли нам треба пушачица за уживатељку никотина?

Да ли нам треба посланица у Скупштини, а да није Божићна?

А тек грцизми и латинизми… Па ако нам Грци и Латини нису дали женски облик, зашто их ми измишљамо Психолошкиња, педагошкиња, социолошкиња, филолошкиња, филозофкиња, кретенка, дебилка…

Па лезилебовићка, скотица, монструмка, убицкиња, рударка, столарка, орачица, дрвосечкиња…

А, гле сад, ово чинови у војсци: војникиња, разводница (страже), водница, старија водница (може да се увреди због оног старија), заставница, мајорка (није острво Мајорка), пуковница, генералка (није везано за ауто).

На крају, овако нешто може да смисли само женска особа која показује средњи прст.

Педерка.Оставите одговор