Вучић: Датум и интереси Србије су циљ пута у Брисел

Први потпредсједник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да државни врх Србије путује данас у Брисел по датум за почетак преговора са ЕУ и да заштити интересе Србије. Вучић је рекао да је у Лондону добио гаранције да ће доћи до повећања надлежности српских општина на Косову и Метохије и додао да ће то бити […]

понедељак, март 11, 2013 / 09:14

Први потпредсједник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да државни врх Србије путује данас у Брисел по датум за почетак преговора са ЕУ и да заштити интересе Србије.

Вучић је рекао да је у Лондону добио гаранције да ће доћи до повећања надлежности српских општина на Косову и Метохије и додао да ће то бити главна тема у Бриселу.

Од тога колики је степен повећања надлежности, каже Вучић, зависиће и спремност Србије да пристане на тај договор.

"Не знам какав ће бити исход, али знам да вести неће бити добре, јер да постигнемо највише за народ на Косову и Метохији многи неће бити задовољни из разумљивих разлога, али то је највише што Србија може да постигне у овом тренутку", навео је Вучић за Б92.

Он је оцијенио да је Србија заслужила датум, јер је у реформама и дијалогу са Приштином урадила много.

"Ми тражимо и идемо по датум, а ако га не добијемо, нека неко други објасни зашто га нисмо добили", рекао је Вучић, указујући да постоје услови Савјета ЕУ из децембра које ће Србија испунити 90 одсто.

Предсједник Србије Томислав Николић, премијер Ивица Дачић и први потпредсједник Влде Александар Вучић данас ће у Бриселу на радној вечери разговарати са високом представницом ЕУ за спољну политику и безбједност Кетрин Ештон.

Још није познато какве ће приједлоге изнијети Ештонова која је иницирала сусрет и која је и посредник у дијалогу Београда и Приштине.

Послије сусрета са руководством Србије, Ештонова 14. марта путује у Приштину, а 20. марта би требало да услиједи седма рунда дијалога Београда и Приштине.0 КОМЕНТАРА

  1. Дачић одбио послушност. Гробару је пријало дијечлити одликовања. Макс Вучић дизапо рејтинг јефтиним популизмом, а Дачић на Косову губио поене. Међутим, изгледа да је мали Слобек отказао послушност па ова двојица морају у Брисел. Додуше, то су планирали тако да избјегну полагање вијенаца на Ђинђићев и Слобин гроб.

Оставите одговор