Шешељ искључио Благојевића, овај каже да сад боље разумије Тому и Вучића

Сукоб у СРС Др Војислав Шешељ добио је наставак. У све се укључила централа странке, која је преко Немање Шаровића у Бијељину пренијела глас из Хага: Мирко Благојевић више нема Шешељеву подршку. Дугогодишњи предсједник Шешељевих Радикала у Српској изгубио је подршку на јучерашњој сједници предсједништва странке у Бијељини. Немања Шаровић, замјеник предсједника радикала у Србији, […]

понедељак, март 11, 2013 / 09:14

Сукоб у СРС Др Војислав Шешељ добио је наставак. У све се укључила централа странке, која је преко Немање Шаровића у Бијељину пренијела глас из Хага: Мирко Благојевић више нема Шешељеву подршку.

Дугогодишњи предсједник Шешељевих Радикала у Српској изгубио је подршку на јучерашњој сједници предсједништва странке у Бијељини. Немања Шаровић, замјеник предсједника радикала у Србији, пренио је Шешељеву одлуку и позвао све оне који се слажу да напусти сједницу, што је већина учинила.

Благојевић каже да се тако нешто није десило, већ да је он распустио сједницу, која је била на ивици инцидента, након што је Драган Ђурђевић, са којим се раније сукобио, дошао на сједницу у присуству обезбјеђења.

Сукоб „Шешељевих радикала“ у Бијељини кулминирао је недавно када је због Благојевићевог доласка у просторије предсједника Скупштине града, Ђурђевић затражио интервенцију полиције и удаљавање Благојевића из зграде градске управе.

Благојевић је Ђурђевића оптужио и за самовољу због смјене страначког колеге Вујадина Поповића са мјеста директора Агенције за мала и средња предузећа, а главни разлог сукоба исходи у томе што је Благојевић ближи СНСД, а Ђурђевић СДС.

Ђурђевић је медијима рекао да не може да се оглашава о овој теми, те да ће се вечерас чути са предсједником, након чега ће бити одлучно како ће наступити у јавности.

Како преноси блог Слободана Васковића, Благојевић је рекао да он не окреће леђа Шешељу, али да овај можда окреће леђа њему.

“Сада ми се чини чудним и одлазак Томе и свођење радикала у Србији испод цензуса. Не кажем да то чини чини Шешељ, али Немања Шаровић је уништава. То је евидентно, откако је он постао вршилац дужности предсједника”.

Благојевић се потом кориговао у вези са Шешељем: “Не, нисам ја изгубио подршку Војислава Шешеља, а није ни он моју”.

Упитан да ли је избачен из странке зато што подржава Милорада Додика, Благојевић је рекао: “Додик има моју безрезервну подршку, сада када је на удару домаће политичке фукаре, странака из Федерације БиХ и страних обавјештајних служби. До смрти ћу га безрезервно подржавати”.0 КОМЕНТАРА

  1. Тако је то кад Војводи Мирку, Војвода Шешељ, „да хљеб у руке“. В.Мирко је захваљујући г.Шешељу, магистрирао права и положио правосудни испит. Сад се бави адвокатуром, па га баш брига за Војводу Шешеља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *