Универзитети предлажу 19 ванредних студијских програма

Универзитети у Бањoj Луци и Источном Сарајеву доставили су приједлоге ресорном министарству да ванредне студије у школској 2011/2012. години организују на 19 од око 90 студијских програма на ова два јавна универзитета. У зависности од испуњености услова за школовање ванредних студената, коначну одлуку о студијским програмима и броју студената који ће ванредно студирати на два […]

петак, мај 6, 2011 / 14:18

Универзитети у Бањoj Луци и Источном Сарајеву доставили су приједлоге ресорном министарству да ванредне студије у школској 2011/2012. години организују на 19 од око 90 студијских програма на ова два јавна универзитета.

У зависности од испуњености услова за школовање ванредних студената, коначну одлуку о студијским програмима и броју студената који ће ванредно студирати на два јавна универзитета у РС у школској 2011/2012. години донијеће Министарство просвјете и културе, односно Влада РС.

Министар просвјете и културе РС Антон Касиповић рекао је данас да је ресорно министарство позвало универзитете и факултете да испуне предвиђене услове да би почела реализација ванредних студија.

Ректор Универзитета у Бањој Луци Станко Станић рекао је да овај универзитет приводи крају припреме за реализацију ванредних студија на укупно девет студијских програма за око 1 000 студената, да је утврђен правилник за извођење ових студија, а да ће правила студирања и испитне обавезе за ванредне студенте бити иста као и за редовне.

"Приједлог висине школарине још нисмо одредили. Имамо приједлоге са наших факултета и они се крећу од 1.000 КМ до 2000 КМ. Ићи ћемо на органе Универзитета и у наредних 15 дана утврдити приједлог који ћемо упутити ресорном министарству", рекао је Станић.

Ванредно студирање у РС укинуто је 2007. године, а та могућност враћена је студентима усвајањем новог Закона о високом образовању у јулу 2010. године с тим да у академској 2010/2011. години високошколске установе нису организовале овај вид наставе.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор