Удружење 4+: Породица је светиња, док не дође до бесплатних карата

Позивали смо Предсједника Скупштине, Градоначелника и одборнике да се Одлука о бесплатним мјесечним картама за средњошколце и студенте из породица са четворо и више дјеце Града Бања Лука, а која се проводи већ три године, поново предложи на Дневни ред и подржи, из медија сазнајемо шта су приоритети Предсједника Скупштине и скупштинске већине.

четвртак, 14 септембра, 2023 / 22:46

Умјесто да разматрају о продужењу наших остварених права, потпуно је очигледно да за појединце који припремају сједнице и дневни ред, приоритет нису ни дјеца, ни породицем ни народ већ њихове функције и расподјела плијена.

Да не будемо погрешно схваћени, Удружење нема ништа против именовања и подршке градским предузећима, нити против појединаца, само желимо да права за која смо се годинама борили и која смо остварили, не буду ускраћена.

Сви причамо о важности породице као стуба друштва. Чујемо то у изјавама највиших званичника Републике Српске, који кажу да им је породица приоритет и да све треба посветити породици и младима, а у стварности, потпуно апсурдно, њихове страначке колеге, одборници, поништавају стечена права породица са четворо и више дјеце у Бањој Луци.

Из свих горенаведених разлога, наши чланови су огорчени и траже да своја права потражимо масовним изласком на улице, на шта ћемо бити приморани, уколико се тачка о бесплатним мјесечним картама не нађе на дневном реду Скупштине Града до краја септембра, као и остала наша права која су дошла у питање – стипендије, боравак у вртићу, бесплатни уџбеници, бесплатан прикључак за воду и остала права, која су наше породице оствариле, а које су под знаком питања због нерада Скупштине.

На крају, наглашавамо, ниједно од ових права није нам дато приједлозима одборника и других политичара, већ смо се сами изборили за њих у посљедњих 16 година и спремни смо да се боримо за њих свим демократским средствима до краја, каже се у цјелости пренешеном саопштењу, које потписује Јован Радовановић, предсједник Удружења породица са четворо и више дјеце Града Бања Лука.Оставите одговор