Три државе о заједничким енергетским пројектима

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић разговараће сутра у Риму с министром економског развоја Италије Клаудиом Романијем и министром инфраструктуре и енергетике Србије, Милутином Мркоњићем о пројектима у области енергетике, чија је вриједност већа од милијарду евра. Главна тема биће реализација енергетских споразума између ових држава, најављено је из Министарства за инфраструктуру […]

понедељак, 6 јуна, 2011 / 18:01

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић разговараће сутра у Риму с министром економског развоја Италије Клаудиом Романијем и министром инфраструктуре и енергетике Србије, Милутином Мркоњићем о пројектима у области енергетике, чија је вриједност већа од милијарду евра.

Главна тема биће реализација енергетских споразума између ових држава, најављено је из Министарства за инфраструктуру и енергетику Србије.

Посебна тема разговора на тројном састанку биће искоришћавање енергетског потенцијала ријеке Дрине.

„Стратешки интерес Србије је да пласира вишкове чисте енергије на европско тржиште”, истичу у редосрном министарству Владе Србије.

У српској делегацији биће и савјетник премијера за енергетику др Петар Шкундрић, државни секретар за енергетику Душан Мракић и генерални директор ЕПС-а Драгомир Марков.

Фронтал.РС преноси вијест српске новинске агенције Танјуг, а наслов је посљедица текста ове вијести, произведеног у редакцији ове агенције.