НБА: Мајами поново води

У трећој утакмици финала плеј офа америчке професионалне кошаркашке лиге Мајами је јутрос као гост савладао Далас са 88:86 и повео са 2:1 у серији у којој се игра до четири побједе. Кош одлуке постигао је Крис Бош 39 секунди пре краја иако се ни јутрос, као ни на претходној утакмици, није могао похвалити прецизношћу. […]

понедељак, јун 6, 2011 / 18:08

У трећој утакмици финала плеј офа америчке професионалне кошаркашке лиге Мајами је јутрос као гост савладао Далас са 88:86 и повео са 2:1 у серији у којој се игра до четири побједе.

Кош одлуке постигао је Крис Бош 39 секунди пре краја иако се ни јутрос, као ни на претходној утакмици, није могао похвалити прецизношћу.

Када је Мајами изгубио други меч на свом терену Бош је од 22 шута из игре погодио тек четири пута. Јутрос је био незнатно бољи пошто је из 17 покушаја шест пута био прецизан, али погодио је најважнији шут којим је свом тиму донео велику психолошку предност пред наставак серије.

Јунак претходног меча, Немац Дирк Новицки, могао је то да буде и јутрос. Последњих 12 поена Даласа његово су дјело, али је промашио последњи шут, шут за изједначење, и Далас је изгубио.

До тог последњег покушаја Новицки је, без сумње, био централна фигура сусрета јер је, уз 34 коша, имао и 11 ухваћених лопти.

Овако, епитет најкориснијег актера сусрета (МВП) припао је плеју Мајамија Двејну Вејду чији учинак је износио 29 поена и 11 скокова. Други стријелац побједничког тима био је Бош а 18 кошева, док је поен мање, али и девет асистенција, имао Леброн Џејмс.

У пораженом Даласу, уз Новицког, истакао се „резервиста” Џејсон Тери са 15 кошева. Српски интернационалац Предраг Стојаковић био је потпуно „одсутан” са овог сусрета. На терену је провео свега шест минута, уз два поена.

Следећа утакмица игра се у ноћи између уторка и сриједе, такође у Даласу.Оставите одговор