ТРАЖЕЋИ НЕМА (FINDING NEMO)

Немова мама је страдала од баракуда, покушавајући да заштити тек излегла јаја. Од свих жуманаца, преживио је само Немо. Сад га тата обасипа ненормалном родитељском пажњом. И то је главна тема. Нему је једно бочно пераје закржљало, па због тога слабије плива. Тата га зове "срећно пераје", али му због тога ни мало више не […]

субота, септембар 10, 2011 / 05:27

Немова мама је страдала од баракуда, покушавајући да заштити тек излегла јаја. Од свих жуманаца, преживио је само Немо. Сад га тата обасипа ненормалном родитељском пажњом. И то је главна тема.

Нему је једно бочно пераје закржљало, па због тога слабије плива. Тата га зове "срећно пераје", али му због тога ни мало више не допушта пливањац на отвореном мору.

То му једаред додије и он отплива »у дубоко«. И баш тад га ухвати један Сиднејски ронилац. Срећом, испадне му маска, са које новостечена другарица Немовог тате, успије прочитати адресу. Она има поремећај памћења, и одмах заборави све што се малочас деси. То је други, епизодни крак психотерапеутства.

Тата с њом креће на опасно путовање, да би избавио сина из акваријума. Прије него га зубар, поклони сестричини Марли. Тата то, дакако, не зна; што чини радњу далеко напетијом. Уколико је то могуће усљед извјесности хепиенда.

Највише комике ствара татина другарица, поготово код дијела гдје разговара са китовима. Крај је срећан. Немо више не мисли да му је ћаћа непоправљива кукавица, а он је мало обазривији приликом контроле сина.

(Редитељи: Андрју Стантон, Ли Ункрих; Гласови: Виљем Дефо, Александер Гоулд, Елен Деженере)Оставите одговор