Тешановић-Ћузулан: На Јахорини разговарамо о формирању Савјета министара

СНСД је већ дуго спреман за формирање власти на нивоу БиХ, али у оквирима Дејтонског мировног споразума, те са поштовањем принципа ротације, гдје би Републици Српској требало да припадну четири министарска мјеста, међу којима и Министарство спољних послова – рекла је потпредсједница СНСД-а Нада Тешановић. "Теме састанка руководства СНСД и СДС, који ће бити одржан […]

четвртак, септембар 1, 2011 / 13:12

СНСД је већ дуго спреман за формирање власти на нивоу БиХ, али у оквирима Дејтонског мировног споразума, те са поштовањем принципа ротације, гдје би Републици Српској требало да припадну четири министарска мјеста, међу којима и Министарство спољних послова – рекла је потпредсједница СНСД-а Нада Тешановић.

"Теме састанка руководства СНСД и СДС, који ће бити одржан 2. и 3. септембра на Јахорини, биће сва питања која се тичу јачања позиције РС унутар БиХ", рекла је Тешановић за данашњи "Фокус".

Она је истакла да ће након овога састанка бити позвани сви именовани представници РС у заједничким институцијама БиХ с намјером да се консолидује политички приступ РС у БиХ.

"Та тема ће бити предмет разговора СНСД и СДС", навела је Тешановићева и додала да су приче о заједничком локалном дјеловања СНСД и СДС у сфери спекулација и да је сувише рано говорити о локалним изборима.

Генерални секретар СДС-а Драган Ћузулан је истакао да ће на састанку бити разговарано о реализацији Споразума о усаглашеном дјеловању СНСД-а и СДС-а на нивоу БиХ, а прије свега о формирању Савјета министара БиХ, те примјени Дејтонског споразума.

"Не бих спекулисао да ли ће се отворити и друга питања која нису предвиђена. Мораће се отворити прича и шта у случају да не дође до формирања Савјета министара БиХ, јер је познато да у садашњем саставу сједе и представници СБиХ који на прошлим изборима нису задобили повјерење грађана", рекао је Ћузулан.Оставите одговор