Иванић: СНСД треба да формира нову владу

Предсједник ПДП-а Младен Иванић затражио је данас од СНСД-а да формира нову владу Републике Српске јер, како је рекао, ова постојећа није постигла никакве резултате. "Нова влада може бити формирана од СНСД-а", рекао је Иванић и додао да је економска ситуација у РС "катастрофална", за шта је окривио Владу на челу са премијером Александром Џомбићем. […]

четвртак, 1 септембра, 2011 / 13:13

Предсједник ПДП-а Младен Иванић затражио је данас од СНСД-а да формира нову владу Републике Српске јер, како је рекао, ова постојећа није постигла никакве резултате.

"Нова влада може бити формирана од СНСД-а", рекао је Иванић и додао да је економска ситуација у РС "катастрофална", за шта је окривио Владу на челу са премијером Александром Џомбићем.

Он је навео податак из Министарства финансија, према коме је "евидентно да се РС све више задужује".

Иванић је додао да је упозоравао о великим губицима у Фонду ПИО РС и "Жељезницама", што је потврђено и од стране ресорних министара.

Говорећи о формирању власти на нивоу БиХ, он је рекао да нови савјет министара, према његовим информацијама, неће бити формиран до Нове године.

Иванић није желио да коментарише јуче представљену нову политичку платформу СДС-а, али је процијенио да су сутрашњи састанци на Јахорини и у Мостару "забава за јавност" и да његова странка није позвана ни на један од ових састанака.Оставите одговор