Добио 1.500.000 КМ од Владе Српске…

За све има рјешење једино се није сјетио да преко Врбаса има установа гдје би се пуно боље осјећао – каже на ове ријечи редитеља из Београда Кнежић Новак у свом коментару на интернету, алудирајући на Клинику за психијатрију у Бањој Луци.

Св. Георгије на Турнеји: Влада Српске даје пола милиона за културу кроз 125 пројеката

Присјетимо се да је влада Српске за вријеме данашњег министра правде Антона Касиповића издвојила најмање три милиона КМ за само три пројекта. Тешко да се овако да говорити о стратегији у културној политици.


Ране са крастама

Синоћ је АТВ БЛ приказала посљедњи озбиљан филм који је снимио Срђан Драгојевић. Данас члана партије покојног Слободана Милошевића, којег у филму исмијава.Драгојевићева Парада забрањена у Дубровнику

Црквене власту у Дубровнику одлучиле су да не желе да се филм Срђана Драгојевића "Парада” прикаже у њиховом граду.Иако је овај комедија доживјела велику популарност у Хрватској, гдје ју је до сада видјело 150.000 гледалаца, Дубровчани ће остати ускраћени за пројекцију "Параде”.Сумрак и сјај идола

Србија, заробљена између високо уздигнута три прста и параде поноса, између извињавања и штрајкова глађу, годинама, можда и деценијама, пласира, нарочито у умјетности, идеје које имају само један задатак – да потврде одређену идеологију.


Бања Лука није Подгорица

"Захваљујући досадашњој политици, престоница нам је још увијек позната само по земљотресу, ћевапима, те урбаној легенди да има 7 жена на 1 мушкарца"